Kultúra

2014.06.27. 12:40

Festészet és zene egy napra

A festőművészet és a népzene jegyében telik a szombat Ábrahámhegyen.

Mizsei Bernadett

Udvardi Erzsébet Kossuth- és Magyar Örökség-díjjal kitüntetett festőművészre a Bajától a Balatonig című kiállításával emlékeznek a művelődési házban szombaton. A kiállítással egy időben, szombat délután öt órakor a Bernáth Aurél Galériában - a kultúrház emeletén - Szabó Dávid festőművész tárlatát nyitják meg. Udvardi Erzsébet festményeit szeptember elsejéig, szerdától szombatig 15 és 19 óra között tekinthetik meg az érdeklődők. Szabó Dávid műalkotásai azonban csak július 26-ig láthatók a helyszínen ugyanezekben az órákban. A kiállítást Kratochwill Mimi művészettörténész nyitja meg. Az eseményen közreműködik Mohai Gábor előadóművész és Sík Dóra játszik gordonkán. Vella Zsolt polgármester mond köszöntőt.

Ugyanezen a napon a strandon hagyományos népzenei és néptáncestet szervez az önkormányzat és az Ábrahámhegy Kulturális Örökségének Megőrzéséért Alapítvány. Fellép a gátéri Kismakkos Néptáncegyüttes és a kiskunmajsai Mayossa Hagyományőrző Egyesület. Szólót énekel Juhász Eszter, a táncosokat pedig az Újra Zenekar kíséri. A néptáncest ingyen megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!