megelevenedő koncertélmény

2019.05.01. 07:00

Bemutatták a VeszprémFestről készült filmet

A VeszprémFest tavalyi hangulatát idézte vissza a film, melyet kedden este vetítettek a veszprémi Hangvillában.

Balla Emőke

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Hagyomány, hogy a VeszprémFest ingyenes filmvetítésen mutatja be az elmúlt évi rendezvényről készült alkotást. A 2018-as fesztivál nagyszínpados művészeinek fellépéseiről készült ötvenperces összeállítást Bárány László rendezte.

A legendás Bob Marley legidősebb fia, Ziggy Marley a Veszprém Arénában lépett fel, de nagy sikert aratott Aloe Blacc és Amy MacDonald dupla koncertje a História kertben, a fesztiválra újra visszatérő opera, Jose Cura, Ramon Vargas, Miklósa Erika és Rost Andrea közreműködésével, valamint az elbűvölő Joss Stone. A film rövid interjúrészletekkel hozta vissza a tavaly nyári fesztivál hangulatát. A nézők örömmel elevenítették fel koncertélményeiket.

 

Mészáros Zoltán közölte, az idei az ötödik filmvetítés. Azért készülnek filmek, hogy visszaidézzük a fesztiválok varázslatos hangulatát, mondta. A VeszprémFesten az elmúlt években közel 90 világsztárt fogadtak, akiknek összesen 160 Grammy-díjuk van. A fesztiváligazgató felidézte a 2013-as rendezvényt, Paco de Lucía, a flamenco zene legnagyobb élő legendájának koncertjét, abban az évben vetítettek először képet az érseki palota falára. A 2018-as év különlegessége volt a vár megvilágítása a História kertbeli koncerteknél. Öt év után rendeztek ismét operaestet, ahol négy sztár lépett fel. A fesztiváligazgató megosztotta a nézőkkel azt a történetet is, hogyan tűnt el Jose Cura kottája.

Mészáros Zoltán köszönetet mondott Bárány Lászlónak, a film rendezőjének, valamint a 200-220 fős csapatnak, mely a fesztivál sikeréért dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában