Kultúra

2010.10.19. 11:11

Fogalmazási verseny

Veszprém - Fogalmazásversenyt hirdetett Veszprém finn testvérvárosa, Rovaniemi a veszprémi általános iskolásoknak; november 10-ig várják a gyermekek jogairól szóló írásokat.

Balla Emőke

A legjobb fogalmazás díja egy finnországi utazás, az első helyezett 2011 márciusában egy hétvégét tölthet el a Mikulás városában. Veszprém finn testvérvárosa, Rovaniemi 2010-ben UNICEF város címet visel. A város számos ötlettel igyekszik pénzt gyűjteni egy afrikai iskola felépítéséhez. Az ötletek egyike a sálkötés volt, amelyhez a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület is csatlakozott, a sál már több mint hat méter hosszú.

Rovaniemi az iskola felépítéséhez szükséges pénz összegyűjtése mellett más formában is támogatni kívánja a gyerekeket, így a Veszprémben élő általános iskolásokat is. Ezúttal fogalmazásíró pályázatot hirdetett A gyermekek jogai az Európai Unióban címmel. A pályázat általános iskolás korosztály számára szól, egy oldalban várják a gyermekek gondolatait arról, hogyan látják jogaikat, egy általános iskolásnak mihez lehet ma joga.

A pályázat beadási határideje: november 10. A pályaműveket a Kukkantó Baráti Kör Egyesület címére kell elküldeni.

A pályázat megvalósításában a Finn Köztársaság nagykövetsége, Veszprém város, a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület és a Kukkantó Baráti Kör Egyesület támogatja Rovaniemi városát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!