február 16-ig

2019.02.07. 14:57

Füredkult: kiállításon mutatkoznak be a dolgozók

Tisztán, szépen énekel a titkársági személyi asszisztens, az informatikus dobol, a teremőrök festményeket, grafikákat, gobelineket állítanak ki, a fotóművészet különböző válfajait mutatják be a műszakiak, a közművelődési szakember és a közönségszervező.

Kovács Erika

Schmidtné Kositzky Anett igazgató (középen) Molnár Judit humánerőforrás bizottsági elnökkel (jobbról) és Varró Szilviával, a tihanyi Kogart Galéria vezetőjével beszélget Fotó: Kis Virág

Ezt lehet látni a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. (Füredkult) dolgozóinak balatonarácsi kiállításán, egészen február 16-ig, amit a közelmúltban nyitottak meg.

Humorával és alkotásaival kitűnik a pályázatok koordinátora, illetve maga, a kiállítás szervezője is, de a kosárból font madáretető is jól illik a tárlatba, amit a kézműves foglalkozásokat vezető közművelődési szakember készített. Az Arácsi Népházban ezúttal azok az emberek állítanak ki, akik nap, mint nap alakítják Balatonfüred kulturális életét, részt vesznek a szerteágazó feladatokban, programok szervezésében, vagy éppen a háttérmunkákban.

A Schmidtné Kositzky Anett igazgató vezetésével működő csapatban sok a tehetséges, színes egyéniség. Az igazgató a megnyitón úgy mondta, büszke a kreativitásra, amit a kollektív kiállításon a munkatársai a közönség elé tárnak. -Vannak rendhagyó és rendkívüli kiállítások. Rendbontó kiállításról bizonyára még nem hallottak, a mostani bizony ilyen. A Füredkult munkatársait többen is ismerik, hiszen számos hasonló tárlatot, illetve rendezvényt szerveznek, de valószínűleg újdonságként hat a közönség körében, hogy megismerhetjük egy másik, belsőbb arcukat is. A műveket kísérő feliratok egy része humorral átitatott, és a kollégák voltak oly bátrak, hogy a látogatók felé is nyitottak maradtak, ahogy mindig, amikor kultúráról van szó, Balatonfüreden és Balatonarácson, fogalmazott Schmidtné Kositzky Anett.

Schmidtné Kositzky Anett igazgató (középen) Molnár Judit humánerőforrás bizottsági elnökkel (jobbról) és Varró Szilviával, a tihanyi Kogart Galéria vezetőjével beszélget
Fotó: Kis Virág

Az igazgató így folytatta: „mitől is rendhagyó ez a kiállítás? Most a városi rendezvényeket lebonyolító, finoman összehangolt gépezetben tevékenykedő, sokszor láthatatlan munkatársak alkotásaival találkozhatunk, akik szabadidejükben, vagy éppen a munkához kötődő érdeklődéssel felszínre hozzák a művészi hajlamot, környezetük inspirációjával egy alkotás irányába indulnak. Az igazgató szerint ez a koncentrált tehetség, illetve kibontakozás talán nem véletlen, a balatonfüredi kulturális élet sokakat magával ragad és ihletet ad, legyen szó a művészeti alkotás bármely területéről.

A kollektív kiállítás megnyitója, amit ezúttal nem csak másnak, hanem saját maguknak is szerveztek a Füredkult dolgozói a magyar kultúra napja alkalmából, igazi közösségépítő eseménynek is számított Balatonfüreden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában