Kultúra

2017.04.13. 19:29

Grafikai kiállítás nyílt Molnár Lajos alkotásaiból Pápán

Pápa - Szeretem ezt a várost, és a képeimen is sokszor megörökítem Pápát. Itt nőttem fel, majd addig voltam távol, amíg iskoláim elszólítottak – fogalmazott tárlatának megnyitóján Molnár Lajos festő, grafikus.

Polgár Bettina

Többek között irodalmi művek és utazások ihlette grafikák alkotják Molnár Lajos legújabb, Fekete-fehér gesztusok című kiállítását, melynek a pápai Huszár Közösségi Ház második emeleti nagyterme ad otthont. A gazdag tárlatot a jelenlévőknek a művész mutatta be, aki visszaemlékezett alkotói pályája kezdetére.

Fotó: Vallner Bettina

– 1955-től Bíró Károlynál tanultam a városi gyermekrajzszakkörben, majd felnőttként az A. Tóth Sándor vezette képzőművészeti szabadiskolába jártam. Később műszaki pályára kerültem, és a rajzolás, festés abbamaradt. Az idő múlásával azonban újrakezdtem, és mára már elmondhatom, hogy közel húsz évvel ezelőtt volt az első kiállításom – osztotta meg a jelenlévőkkel az alkotó, aki a továbbiakban rövid kalandozást tett a költészet és a festészet világába.

Molnár Lajos a kiállított művek kapcsán elmondta, vannak olyan alkotásai, melyeken a táj szépségét akarta visszaadni grafikai vonatkozásban, valamint azokat az élményeket és benyomásokat, melyek érték őt. Emellett a tárlat részét képező grafikákon európai és magyarországi tájak is megjelennek, és némely képsorozat üdülés közben, tücsökciripelés mellett született.

Fotó: Vallner Bettina

A nyitóünnepségen Molnár Lajos unokái, Fórizs Emma, Viola és Vanda is szerepeltek, akik furulyaszóval és népdalkoszorúval kedveskedtek a szép számban összegyűlt érdeklődőnek.

Az esemény alkalmával a Molnár Lajos elárulta, a következő, szeptemberben nyíló kiállítása alkalmával 77 pápai akvarellképet mutat majd be a nagyérdeműnek. A Huszár Közösségi Házban helyet kapott grafikai tárlatot május 28-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!