megörökítették élményeiket

2018.11.27. 07:00

Gyermekrajzokat díjaztak a veszprémi székesegyházban

Az oltáriszentséget és a szentmisét megjelenítő gyermekrajzokat díjaztak a napokban a székesegyházban.

Marton Attila

Márfi Gyula érsek adja át a díjat az 1-2. évfolyam nyerteseinek: Kató Jázminnak és Hoffmann Líviának (mindketten Szent István Király iskola, Ajka). Jobbra Pálfalviné Ősze Judit

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A pályázatot a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia írta ki Az eucharisztia az egyház életének forrása címmel, a 2020-as nemzetközi eucharisztikus világkongresszusra készülve – mondta Pálfalviné Ősze Judit, a Szaléziánum igazgatója.

Márfi Gyula érsek adja át a díjat az 1-2. évfolyam nyerteseinek: Kató Jázminnak és Hoffmann Líviának (mindketten Szent István Király iskola, Ajka). Jobbra Pálfalviné Ősze Judit Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az országos versenyt egyházmegyénként értékelték, a Veszprémi Főegyházmegye díjátadóját a Szent Mihály-székesegyházban tartották a napokban.

Márfi Gyula veszprémi érsek köszöntőjében kiemelte, a szentmisében eltűnik az idő és a tér, az istentisztelet egyesíti a hívőt Jézussal. Az érsek örömét fejezte ki, hogy a diákok nagy számban adták be pályamunkájukat a versenyre.

A pályázatra több mint 170 rajzot küldtek be a tanulók. A diákok munkáját négy kategóriában értékelték – 1–2., 3–4., 5–6. és 7–8. osztályosok – a Szaléziánum munkatársai. A díjátadón minden résztvevő ajándékcsomagot kapott. A megye diákjai közül országos második helyezést ért el Ádám Csanád, az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola negyedik osztályos tanulója.

A rajzokból kiállítás nyílt a bazilikában, az alkotások december közepéig láthatók a székesegyházban.

A rendezvényen közreműködött a Szilágyi Keresztény Iskola harangegyüttese Albertné Balogh Márta vezényletével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában