Kultúra

2017.07.10. 18:59

Hagyományörző falunap Tésen

A közelmúltban megyeszerte több település is tartott falunapi rendezvényeket. Tésen, a Bakony legmagasabban fekvő településén is számos, valamennyi korosztály számára szórakoztató, látványos, közösségi programokat biztosított a település vezetősége.

Jákói Bernadett

A helyi kulturális programszervezők alapos munkát végezve állították össze a valamennyi korosztály igényeit szolgáló műsorokat, bemutatókat. Július első napján ulti - és főzőversennyel indult a nap, de a hagyományos és utánozhatatlan Szabó Laci –féle babgulyás sem maradhatott el. Délelőtt a Kultúrház adott otthont a Zsivalygás című interaktív népi hangszerbemutatóval egybekötött zenés gyermekműsornak, melyet Dominek Anna és Jákói Betty előadók mutattak be nagy sikerrel.  Légvár, mászófal, népi játékok, kutyabemutató hívta a legkisebbeket az óvoda udvarára. Az esti programsorozat már a délutáni órákban kezdetét vette, a nem mindennapi traktor szépségverseny és felvonulás csábította ki a falu apraját-nagyját a rendezvénytérre.

Hagyományőrző bemutató aratott sikert a helyi néptánccsoport és a népdalkör közreműködésével, ezen kívül modern táncosok, és zenészek múlatták az időt, ritmusukra együtt ropta a táncot a falu közössége. Molnár Gyula festménykiállításával párhuzamosan Tésen, Tésről készült, pályázati felhívásra készített és kiállított fotókat tekinthette meg a faluközösség. A kelet- bakonyi település sajátosságához tartozó harci és mezőgazdasági járművek felvonulása után, és idén először helikopterezési lehetőség is várta a bátor érdeklődőket. A falunap sztárvendége, Kasza Tibi szórakoztatta a közönséget, ezt követően hajnalig tartó karaoke buli és élő kívánságműsor zárta a rendezvénysorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!