Fontos a hagyományokat megőrizni

2019.10.09. 16:00

Hagyományteremtő svábbált tartottak Ajkán

Az Ilcsi Dance TSE Kolontári Sváb Hagyományőrző Táncegyüttes szombaton tartotta meg első, hagyományteremtő báljukat a Nomádia rendezvénytermében.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Az Ilcsi Dance TSE Kolontári Sváb Hagyományőrző Táncegyüttes

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Az táncegyüttes 2013-ban alakult az eredetileg sváb lakosú Kolontáron. Céljuk, hogy a közösséget összetartsák és a sváb hagyományokat megőrizzék, majd továbbadják a fiatalabb nemzedéknek.

Bakler Ildikó diplomás táncpedagógus a Kolontári Sváb Hagyományőrző Táncegyüttes művészeti vezetője, a bál megnyitója előtt elmondta, bízik abban, hogy hagyományt teremtenek ezzel az összejövetellel. Úgy fogalmazott, hogy színvonalas és szórakoztató produkciókra törekszenek, kitartó és szorgalmas munkájukat dicséri, hogy sorra kapják a felkéréseket fesztiválokra, különböző rendezvényekre. Hozzátette, hogy a tavalyi évben egy nemzetközi táncfesztiválon is részt vettek, ahonnan két aranyéremmel tértek haza.

Az Ilcsi Dance TSE Kolontári Sváb Hagyományőrző Táncegyüttes
Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A bált sváb tánccal nyitották meg, majd az est folyamán további tánccsokrot mutattak be a résztvevőknek. Az est fergeteges hangulatáról a városlődi Johann”s Kapelle zenekar gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában