szétnéztünk a programban

2019.07.11. 16:00

Hamarosan újra Utcazene! Ezeket az előadókat várjuk idén a legjobban

Ismét a zene, a buli, a jó kedv és a minőségi szórakozás oázisává válik Veszprém belvárosa. Június 17-től a tömegek birtokba vehetik a fesztivál területét, de nézzük csak, kik az idei sztárfellépők.

Horváth Virág

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Angyali arc, gyönyörű hang, csodaszép dalok – Ez Lola Marsh

Izrael legnépszerűbb indie-folk együttese, a 2013-ban Tel Avivban alakult Lola Marsh zenéjében a Közel-Kelet egzotikus világa keveredik a nyugati pop-kultúrával, a tradicionális előadásmód a kortárs kifejezési eszközökkel.

Dalai a gyermekkori félelmek terápiájáról, a barátság ezer árnyalatáról, a nosztalgiáról, szerelemről szólnak. A sokszínű zenében felfedezhető Sufjan Stevens, a Fleet Foxes vagy épp Édith Piaf hatása: kellemes dallamok, érzékeny aláfestő hangulatok és egy karakteres énekhang határozza meg Lola Marsh zenei világát. A nemzetközileg elismert duó július 19-én, pénteken a Hangvilla előtti Nagyon Balaton színpadon 21:30-tól és július 20-án szombaton az Óváros téri 2023 nagyszínpadon 22:45-től lép fel.

Régi ismerősök az Insedo Utcazenész megállóban

A Rákóczi utcán, a nyelviskolával szemben már „régi” ismerősöket is köszönthetünk. Ki ne emlékezne tavalyról " target="_blank" rel="nofollow noopener">Sion Hill-re? Akkor azt írtuk, hogy el fogja rabolni a szívünket, és nem sokat tévedtünk. Az ír fiú nem csak kisfiús jóképűségével tarolt tavaly, de szívet és fület gyönyörködtető érces hangjával is befurakodhatott kedvenceink listájába. Idén már nagy tömegekre számítunk a koncertjén, csütörtökön és szombaton is találkozhatunk vele az Insedo Utcazenész megállóban, mindkét nap 21 órától. Uraim, tökéletes randi helyszín, ha szeretik a romantikus lassúzást a kopogó macskaköveken.

" target="_blank" rel="nofollow noopener">Xtreme Blues Dog is szintén visszatér hozzánk! A brazil fiatalemberről tavaly azt írtuk, hogy „olyan koszosan játssza a blues-t, hogy a koncertje után biztosan le kell majd fürdenünk”. A kollégáink vagy boszorkányok, vagy jósok, de a tavalyi Utcazene hatalmas zivatara alatt, miközben mindenki menekült a fedett helyekre, ez a csodálatos utcazenész bőrig ázva nyomta tovább a blues-t garage- és punk rockot valamint rock ’n’ roll-t, a közönség pedig az asztalokon táncolt a szakadó esőben. Tehát a fürdés is megvolt, bár szerencsére nem hűtötte le a kedélyeket. A brazil sármőr szerdán, a fesztivál első napján 22:30-kor vesz le minket először a lábunkról az Insedo Utcazenész megállóban, majd csütörtökön 23 órától a Hősök Kapuja Utcazenész megállóban.

Jenny (from the Block) and the Mexicats

(Elnézést kérek a szörnyű asszociációért, semmi köze szerencsére a kettőnek egymáshoz – a szerk.) Veszprémben frissen köszönthetjük majd a " target="_blank" rel="nofollow noopener">Jenny and the Mexicats együttest, és rögtön kiemelt színpadokon, idősávokban, ugyanis az alternatív-latin-cumbia-pop-flamenco-reggae partira először szerdán 19 órától a Kossuth utcai Generali színpadon lehet számítani. Azután rögtön másnap, csütörtökön 22:45-től meghódítja a 2023 Nagyszínpadot az Óváros téren. Az együttes tagjai angol, spanyol és mexikói tagokból állnak, ezt a sokszínűséget a zenéjük is tükrözi, a Jenny és a Mexicats, egy olyan zenei út, amely megmutatja nekünk, hogy nincsenek határok a zene tekintetében. Nincsenek címkék, sem előítéletek, sem tabuk.

Olvass még több érdekes, hasznos cikket az Utcazene Fesztiválról a VEOL.HU-n!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában