gyere ki a parkba

2019.09.01. 20:11

Három napig búcsúztatták a nyarat a Táborállás parkban

Véget ért a Gyere a parkba! rendezvénysorozat, amely három napig tartott Veszprémben, az Agóra előtti téren felállított szabadtéri színpadon, valamint a Táborállás parkban augusztus 28-tól 30-ig.

Horváth Virág

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Vidám, szórakoztató programokkal búcsúzott a nyártól Veszprém. Augusztus utolsó hetében az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ szervezésében családi programok várták a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt. Tánc, koncert, humor, hagyományőrzés is szerepelt a változatos programkínálatban.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Gyere a parkba! programsorozat 2013 óta színesíti a megyeszékhely életét, és segít ráhangolódni az iskolakezdésre. A három nap során igazi összművészeti kavalkád várta az érdeklődőket, megnyílt Tóth Mónika Pillanatok című kiállítása, találkozhattunk a Gizella Női Kar koncertjével, láthattunk táncbemutatókat, megtekinthettük a Kabóca Bábszínház előadását, mindeközben élvezhettük a termelői és kézműves vásárt is, ami újdonság volt az elmúlt évekhez képest.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Itt a különleges sajtokon át, a kézműves ékszereken keresztül rengeteg egyedi portékát tekinthettek és vásárolhattak meg a résztvevők, többek között Pordán Boglárka virágkötő munkáiból is csemegézhettek. Boglárka elmondta, minden dekorációja egyedi, és nagy gonddal készíti el őket, hogy az otthonokat még tökéletesebbé tehessék díszeivel.

A pénteki, záró napon, ahogy Jancsekné Zsebe Katalin, az Agóra művelődésszervezője elmondta, a gyermekeknek, fiataloknak szóló programokkal készültek. A kisgyermekek szórakoztatására a színpadi programokat a Kabóca Bábszínház Farkasbarkas és Rókakoma című előadása nyitotta meg, majd rögtön utána következett Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar koncertje. A vissza-visszatérő záporok ugyan többször is szétverték a szabadtéri szórakozást, de az Agóra munkatársainak gyors reagálása megmentette az estét, így a gyorsan elvonuló felhőzetet követően kisebb csúszással elkezdődhetett a záró nap utolsó koncertje. A Hősök koncertje zárta a napot, így nemcsak a fiatal, de a már bizony idősebb korosztály is bulizhatott a nosztalgiát ébresztő hip-hop koncertre.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Hősök rap csapata 2001-ben alakult és azóta aktív szereplője a magyar zenei életnek. A korai Szóhisztéria, Nyelvtan és Klasszik lemezek megalapozták az underground ismertséget. Szélinger Anna, avagy CéAnne a Hősök két alappillére, Eckü és Mentha mellett az elmúlt évben úgy tűnik szintén oszlopos taggá vált, ez pedig nagy előnyére vált a Hősök formációnak. Persze a veszprémi koncerten a régi, jól ismert klasszikusokon kívül új dalaikat is eljátszották a veszprémi rapperek, és a hazai terepen még otthonosabban mozogtak, így felejthetetlen koncertélményt nyújtottak az Agóra színpadán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában