Európa gyökerei

2018.09.08. 21:00

Hatszáz program várja az érdeklődőket az Ars Sacra Fesztiválon

Több mint 100 magyarországi és határon túli településen csaknem 600 ingyenes program várja az érdeklődőket a szeptember 14. és 23. között megrendezendő a XII. Ars Sacra Fesztiválon.

Budapest, 2015. szeptember 10. Kurucz Imre Újjászületés címû szobra az Ars Sacra Debreceniensis címû kiállításon, a budapesti Várkert Bazár kiállítótermében 2015. szeptember 10-én, a megnyitó napján. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Illyés Tibor

Ebben az évben tizenegy műfajban kínálnak programokat a szervezők. A szakralitást középpontba helyező programsorozat idei mottója: „Tekints az égre, és lásd meg!” A fesztivál együttműködik a Kulturális Örökség Napjainak szervezőivel és a történelmi egyházak képviselőivel is.

„Az az öröm ért bennünket, hogy akiket meghívunk, azok minden évben visszatérnek” – hangsúlyozta Dragonits Márta, az Ars Sacra Alapítvány kuratóriumi elnöke egy tévés beszélgetésben.

Az idei rendezvényen Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész a zenélés mellett ezúttal beszél istenhitéről is, de ott lesz a rendezvényen Klukon Edit zongoraművész, valamint Boráros Imre felvidéki színművész, „aki csodálatos darabokat ad elő” – mondta a kuratóriumi elnök.

Az Ars Sacra Fesztivál a 2007-es nemzetközi Városmissziós rendezvénysorozat nyomán jött létre. Célja a művészet eszközeivel segíteni Európát, hogy visszataláljon gyökereihez, a zsidó-keresztény értékekhez.

Az Ars Sacra Fesztiválhoz évről évre önkéntesen csatlakoznak Magyarország legnagyobb múzeumai, kulturális központjai, számos galéria és művész. A képző- és iparművészeti kiállításokat, különféle műfajú koncerteket, színházi és irodalmi előadásokat, tárlatvezetéseket, gyerekprogramokat ingyenesen látogathatja a nagyközönség.

Borítókép: Kiállítás és látogatója az Ars Sacra Fesztiválon

MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában