Zene a lombok alatt

2019.09.02. 19:20

Ingyenes kulturális programsorozat veszi kezdetét

Szeptemberben színes programokkal várják a szabadba vágyókat, az eseményeken a zene, az építészet, a képzőművészet és a népművészet kerül középpontba.

A Városligetben, a Pavilonkertben a népszerű Parno Graszt roma népzenei együttes koncertjével indul az esemény-sorozat szeptember 5-én.

A Pavilon és a Magyar Zene Háza közös szervezésében megvalósuló „Zene a lombok alatt” sorozat keretében kedvelt zenei formációk lépnek fel, a gyermekeket pedig hangszerkészítő foglalkozáson várják.

A „Múzeumok a szabadban” estek alkalmával a Szépművészeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum és a Diafilm Múzeum vetítéssel és dj-vel költözik ki a zöldbe. A Pavilon együttműködve a park meglévő és leendő intézményeivel olyan közösségi és művészeti teret szeretne létrehozni a Pavilonkertben, ami felpezsdíti a Városliget életét.

A szervezők azt javasolják a kultúra iránt érdeklődőknek, hogy hozzanak magukkal plédet, és terítsék le a fűben.

A Liget Budapest Projekt keretében épülő Magyar Zene Háza várhatóan 2021 végén nyitja meg kapuit, az intézmény addig külső programokon keresztül ismerteti meg az érdeklődőkkel az igazi Zene Háza élményt.

Szeptember 27-én a The Qualitons koncertje lesz a „Zene a lombok alatt” sorozat részeként

Szeptember 12-én startol a Pavilonkertben a Pecha Kucha Night Budapest őszi szezonja. A Pecha Kucha Night keretein belül a KÉK – Kortárs Építészeti Központ nyújt lehetőséget építészeknek, designereknek és művészeknek, hogy bemutassák a munkáikat.

A Pecha Kucha olyan nyílt fórum, amelyen fiatal tervezők, alkotók, művészek találkozhatnak, mutatkozhatnak be egymásnak és az érdeklődőknek. Az ötlet Tokióból indult világhódító útjára és ma már több mint ezer városban tartanak esteket a finn Rovaniemitől egészen az amerikai Kansas City-ig. A szabály pedig egységes a Föld bármely pontján: minden előadó 20 képet vetíthet egyenként 20 másodpercig – így a pörgés és a remek hangulat garantált.

Szeptember 21-án és 22-én a „Liget Street Art” elnevezésű programon a Városligetbe látogatók betekintést nyerhetnek a városi művészet alkotói folyamatába. A street art alkotók a Liget jövendőbeli intézményeire, illetve a múzeumok aktuális programjaira, gyűjteményeire reflektálnak saját stílusukban.

Szeptember 26-án a VIRTUÓZOK lépnek fel a Pavilonkertben, szeptember 27-én pedig a The Qualitons koncertje lesz a „Zene a lombok alatt” sorozat részeként.

A Pavilonkert szezonzáró bulijára október 4-én kerül sor JumoDaddy-vel, a nemzetközi szinten is ismert remixer-producerrel.

A Pavilonkert

A Liget Budapest Projekt keretében alapjaiban újult meg az Állatkerti körút kedvelt szakasza. 2016-ban elbontották az elavult bódésort, helyére pedig új, a Liget hagyományaihoz illeszkedő pavilonok épültek. Az új pavilonokat Feszl Frigyes eredeti, 1860-ban készült, orientális stílusú tervei alapján építették meg. Az apró épületek külsejükben a Városliget békebeli hangulatát idézik fel, a belső tereket azonban a jelenkori elvárásoknak megfelelően alakították ki, így a parkhoz illeszkedő formában őrzik meg a gasztronómiai-kereskedelmi funkciót a Ligetben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában