bajszos gall

2017.10.20. 05:00

Itáliai kocsiversenyen száguld a legújabb képregényben Asterix

Ez már a legendás sorozat 37. kötete.

Asterix és barátja, a páratlan erejű Obelix kalandjai 1959 óta szórakoztatják a képregényrajongókat. Világszerte több mint 370 millió példányban keltek el füzeteik, amelyeket több mint száz nyelvre fordítottak le. A kötetekből számos filmes és animációs filmes feldolgozás is készült, népszerűségét pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy néhány napja a képregény egyik részének borítójáért egy vagyont fizettek.

A két hős Asterix et la Transitalique (Asterix és a kocsiverseny) című új, csütörtökön megjelent képregénykalandja az ókori Itáliában játszódik. A gallok ezúttal egy italics nevű törzzsel találkoznak, amely ugyancsak megőrizte függetlenségét Rómától. Az Itáliát átszelő kocsiversenyen Asterixék egy titokzatos, maszkos ellenféllel küzdenek, aki mindent elkövet a győzelemért.

Az első Asterix-képregényeknek, amelyeket René Goscinny írt és Albert Uderzo illusztrált, a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas években jelentős olvasótábora alakult ki.

Goscinny 1977-ben bekövetkezett halála után 2009-es visszavonulásáig Uderzo írta és rajzolta a sorozatot. Az utolsó három kötetet már Jean-Yves Ferri írta és Didier Conrad rajzolta, hűen követve a hagyományokat.

Az Asterix és a kocsiverseny a tervek szerint ötmillió példányban jelenik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!