Kultúra

2017.06.10. 17:21

Izgalmas megoldások - Ablakaink című kiállítás megnyitója a Tamási Áron Művelődési Központban

Tapolca - Az alkotás nem egy elvesztegetett, fölösleges időtöltés, hanem egy olyan csodának a kifejezése, amelyet csak mi, emberek kaphattunk meg a teremtésben.

Tóth B. Zsuzsa

Így fogalmazott beszédében Dobó Zoltán polgármester, az immár ötödik alkalommal megrendezett Ablakaink című kiállítás megnyitóján a Tamási Áron Művelődési Központban.

A polgármester hangsúlyozta a képzőművészet és általában a művészet léleknemesítő szerepét, továbbá méltatta az alkotások magas színvonalát. A beérkezett 48 alkotó 87 munkája közül a zsűri öt alkotónak ítélt elismerést. Fogl Ildikó, Szilágyi Mariola és Sebestyén László a Herendi Vizuális Műhely tagjai, Kacziba Ferenc az Ajkai Képzőművészeti Egyesület tagja, Héhn Zsuzsanna a Balatonfüred és környéke múzsa művészeti egyesület tagja vehette át a díjat.

A nívódíjat pedig Szita Szabolcs, a Tapolcai Városi Képzőművészkör tagja érdemelte ki. A kiállítást évente az amatőr alkotók megyénkben működő csoportjai részére hirdetik meg, más-más témában.

Csendes Róbertné és Gombosi Mariann a herendi csoport díjazott tagja, Sebestyén László képei előtt

Az idei év a mediterrán hangulatot idézi fel, e témában az ajkai és az alsóörsi képzőművészeti egyesületek, a Herendi Vizuális Műhely, a Balatonfüred és környéke múzsa művészeti közhasznú egyesület, valamint a helyi képzőművész kör tagjai mutatkoztak be. Az alkotások olyan festők munkái, akik nem végeztek felsőfokú, szakirányú képzést és nem a festészetből élnek.

Amatőrök a szó klasszikus értelmében. Tudásukat szakkörökben szerezték az évek során. S hogy mit nyújtanak e szakkörök, azt nemcsak a művek magas színvonala, hanem a technikai változatosság, izgalmas megoldások sora is mutatja - hangsúlyozta Veszeli Lajos festőművész, a zsűri elnöke a megnyitóra elküldött üzenetében.

A megnyitón a Balatonfüred és környéke múzsa művészeti egyesület, a Csopak Táncegyüttes tagjai közreműködtek, valamint Gaál Antal szavalta saját verseit.  A kiállítás június 30-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!