Kultúra

2011.05.18. 17:29

Jól szerepeltek egyetemistáink

Baja - A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának három hallgatója vett részt a 33. Hajós György országos matematikaversenyen Baján. Éles András mérnök-informatikus 108 hallgató közül első helyezést ért el, a csapatversenyben a kar a harmadik legjobb lett.

Balla Emőke

A versenyt műszaki főiskolai és egyetemi karok, alapképzésben részt vevő, valamint gazdasági karok nappali tagozatos hallgatói számára rendezik meg. A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karáról két mérnök-informatikus és egy villamosmérnök hallgató vett részt a megmérettetésen, 28 kar csapatával mérték össze tudásukat. Három óra alatt kellett megoldaniuk öt kifejtős feladatot, pontszámaik alapján a csapatversenyben 3. helyezést értek el. Minden versenyző résztvevője volt az egyéni versenynek is, 108 hallgató közül Éles András elsőéves mérnök-informatikus a legmagasabb pontszámmal első helyezést ért el. Szili László elsőéves mérnök-informatikus a 12., Pózna Anna elsőéves villamosmérnök a 45. helyen végzett. Az informatikushallgatók a kar által működtetett Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolában fej- lesztették tudásukat középiskolásként, több hazai és nemzetközi szakmai versenyen értek el kimagasló eredményeket. A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának egyedülálló tehetséggondozó programjában vesznek részt Veszprémben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!