hatvanötödik évforduló

2018.12.20. 21:31

Karácsonyi gálaműsorral ünnepeltek a Simonyi iskolában

A veszprémi Simonyi Zsigmond Ének-zenei Általános Iskola megalakulásának 65. évfordulója alkalmából jubileumi karácsonyi műsorral ünnepeltek az iskola aulájában, ahol a tanulók mellett fellépett Keller Márton (Veszprémi Petőfi Színház), az Írisz kisegyüttes (Csermák Antal Zeneiskola) és Veszprém Város Vegyeskara.

Juhász-Léhi István

Az iskolai kórusok mellett próza- és verselőadások is színesítették a programot

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ebele Ferencné igazgató elmondta, a gálát minden évben megrendezik, ám a mostani az évforduló miatt jubileumi esemény lett. Talán kevesen tudják, de tény: annak idején Kodály Zoltán javaslatára alapították az iskolát, majd 1995-től a Simonyi iskolában folytatódott az ének-zenei képzés. Ezt a gálát is és a tanév folyamán minden nagyobb rendezvényüket a 65. születésnap jegyében rendezik ezért meg.

Az iskolai kórusok mellett próza- és verselőadások is színesítették a programot Fotó: Penovác Károly/Napló

Kiderült az is, hogy a gálán fellépők közül Veszprém Város Vegyeskarával együttműködési megállapodása van az iskolának. Ugyanakkor két volt tanítványt is meghívtak: Ruha Arnold az Írisz Kisegyüttes vezetőjeként tért vissza egykori iskolájába, míg Keller Márton ugyan még középiskolás, ám már a Petőfi Színház ifjú tehetsége.

De több iskolai kórus is fellépett vers-, próza- és zongora-előadás mellett, azaz nemcsak változatos, hanem a visszajelzések után sikeresnek is mondható a Simonyi idei karácsonyi gálája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában