Kultúra

2013.12.22. 12:50

Karácsonyi ünnepély Iszkázon

Iszkáz - A közelmúltban megalakult iszkázi Népfőiskola Egyesület karácsonyi ünnepélyt rendezett a település faluházában. Ez volt az első rendezvényük, melyet nagy érdeklődés mellett tartottak meg.

Czeidli József

A Csavargók éjszakája című pásztorjátékot szenvedélybetegek noszlopi rehabilitációs intézetének lakói adták elő

E sorok írója a Somló környéki karácsonyi népszokásokról beszélt, s felidézte a falu nagy szülöttjének, Nagy László költő alakját. A  „botozó fiú” által gyűjtött regösénekek egyike a közönség bevonásával hangzott el. M.Mester Katalin írónő Endrődi Sándor,  A szeretetről című versét mondta el. Az adorjánházai asszonykórus karácsonyi dalokkal meghitt hangulatot teremtett. A szenvedélybetegek noszlopi rehabilitációs intézetének lakói a  Csavargók éjszakája  címmel pásztorjátékot mutattak be, melyben nagy átéléssel idézték fel a szenteste történetét. Ezután kihirdették a  rajzpályázat eredményét. A műsor a tapolcai Musical Színpad varázslatos előadásával ért véget. A vendéglátók fehérasztalhoz invitálták a jól sikerült rendezvény valamennyi résztvevőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!