hangverseny a hangvillában

2018.12.20. 11:00

Két karácsonyi koncertet is ad a vegyes kar és a kamarazenekar

Két alkalommal is előadja karácsonyi műsorát Veszprém Város Vegyeskara és a Mendelssohn Kamarazenekar.

Balla Emőke

A jótékonysági esten a Mendelssohn Kamarazenekar adott koncertet. Átadták a 2018-as évi, kétszázezer forint értékű Zonta ösztöndíjat Fotó: Penovác Károly

Fotó: Penovác Károly/Napló

A hagyományos karácsonyi koncertet – melynek címe: „Áldattassál kisded Jézus” Magyar karácsony – december 21-én, pénteken és 22-én, szombaton este hét órakor tartják a Hangvillában. A Veszprém Város Vegyeskarán (karnagy: Erdélyi Ágnes) és a Mendelssohn Kamarazenekaron (művészeti vezető: Kováts Péter) kívül közreműködik Szokolay Dongó Balázs népzenész, zeneszerző, a Corpus Harsona Quartett, a Dúdoló Népzenei Műhely és a Kőris zenekar (művészeti vezetők: Baksa Kata és Bódis Erika).

A műsorban fellép a VVV Vokál is, többek között Kodály Zoltán Karácsonyi pásztortánc és Bárdos Lajos Nosza lelkem című műveit éneklik. Elhangzanak Szokolay Dongó Balázs feldolgozásai Veszprém Város Vegyeskara és a Corpus Harsona Quartett előadásában. Felcsendülnek magyar karácsonyi dalok, vitnyédi bölcsőcske.

A Magyar karácsony című hangverseny második felében részletek hangzanak el többek között Esterházy Pál Harmonia cælestis című művéből, valamint a szerző Puer natus – Gyermek született és a Dormi Jesu dulcissime – Aludj édes Jézus című énekei. Szólót énekel Farsang-Törös Krisztina és Golarits Flóra, vezényel Erdélyi Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában