Kultúra

2009.02.26. 04:36

Két szerelmes útja

<b>Veszprém</b> - Lépések újra címmel verses előadói estet tartottak az Irodalmi pódium sorozatában a városi művelődési központ előcsarnokában.

Deák Dóra

Rábai Zsanett, a TIT Váci Mihály Irodalmi színpad tagja és Dombai Zoltán előadóművész előadásában a közönség két szerelmes útját követve ismerkedhetett meg a klasszikus és modern szerelmi költészettel a világirodalom és a magyar irodalom legszebb versein keresztül. A műsort Rábai Zsanett szerkesztette. 


Vonzódásukat többek között Shakespeare egyik legtöbbet idézet soraival - Az vagy nekem, mi testnek a kenyér... - érzékeltették
(Fotó: Andrónyi András)


Az ötletesen megoldott, paravánnal elválasztott két szobarészlet jól szemléltette a színpadon az egymás nélkül, majd együtt és újból külön élő szerelmesek életét.

A hangulatos zenékkel illusztrált est során részesei lehettünk annak, ahogy egy férfi és egy nő ábrándozott a szerelemről, vágyódott egy társ után, akik aztán útjaik során találkoztak, majd egy boldog, harmonikus párkapcsolat alakult ki közöttük. 

Felidézték az első csókot, az első együtt töltött estét, ám a szeretett személy iránt érzett szerelem, a szenvedély az idő előrehaladtával csillapodni kezdett és vívódások közepette, nehezen, Ady Endrét idézve: Törjön százegyszer százszor-tört varázs - Hát elbocsátlak még egyszer, utólszor,  Ha hitted, hogy még mindig tartalak  S hitted, hogy kell még elbocsáttatás - elengedték egymást, és útjaikat újra másfelé folytatták. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!