Kultúra

2011.12.02. 20:46

Kiállítás a Zontával

Veszprém – Idén a Raffay- Mozsgai házaspár és fiuk kiállításával kezdődött el a Veszprémi Zonta Club hagyományos karácsonyi rendezvénye tegnap a városháza aulájában.

Szabó Zsuzsanna

Az immár többéves múltra visszatekintő Zonta Advent részeként megnyíló kiállításon Raffay Béla szobrászművész szoborterveket ábrázoló grafikái, rajzai, felesége, Mozsgai Anikó textilművész színes képei, valamint fiuk, Raffay Gergő fotográfiái láthatóak. A december 16-ig látogatható kiállításon elsőként Sulákné Hontai Mária, a veszprémi Zonta Klub soros elnöke, majd Némethné Károlyi Jolán önkormányzati képviselő köszöntötte a vendégeket. Utóbbi hangsúlyozta, az alkotók munkái valóban segítenek átélni az ünnepekre való felkészülés és várakozás örömeit. A tárlatot Herth Viktória, művészettörténész nyitotta meg.



Kiemelte, a család művei igazi értékeket képviselnek a huszonegyedik század sokszor felszínes, hamis plasztikművészetével szemben. Raffay Béla ezer szállal kötődik a megyéhez. Salföldi otthonában Felhősi Istvánnal együtt alakították meg a Veszprémi Művész Céhet. Aktív kiállító művész, több mint hatvan szobra áll a köztereken. A családi tárlaton Mozsgai Anikó textilművész két képe, a Ne ébreszd fel Csipkerózsikát! és a Velencei című látható.

Fiuk, Raffay Gergőnek pedig a Mérsékelt hangintenzitású természeti jelenségek nevet viselő fotográfiái tekinthetőek meg a városháza aulájában még két héten át. A kiállítás után a Viktoria Podolskaja  baletttánccsoportja gyönyörködtette a látogatókat. Idén ők érdemelték ki a veszprémi Zonta Club közhasznú szervezet által összegyűjtött százhetvenezer forintnyi támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!