Esterházy Művészeti Díj 2017

2017.11.22. 11:48

Kiállítás nyílik a pályázók munkáiból a Ludwig Múzeumban

A zsűri által kiválasztott műalkotások a kiállítóhely második emeletén lesznek láthatók december 15-től 2018. január 14-ig – olvasható az Esterházy Magánalapítvány közleményében. 

Az immáron ötödik alkalommal meghirdetett Esterházy Művészeti Díj pályázatának első fordulójára jelentkező 266 pályázóból 21 művészt választott ki a független szakmai zsűri, ők jutottak tovább a második fordulóba. A díjra jelölt alkotók válogatott műveiből nyílik kiállítás a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban

A művészek október 31-ig pályázhattak festészettel és festészettel határos technikákkal a www.esterhazy.at/dij internetes portálon, a második fordulóba továbbjutó művészeket november 20-án választotta ki a zsűri.

A díjra jelölt művészek: Albert Ádám, Bernáth Dániel, Dobokay Máté, Ember Sári, Ezer Ákos, Fridvalszki Márk, Galambos Áron, Keresztes Zsófia, Kiss Adrian, Kokesch Ádám, Koós Gábor, Kristóf Gábor, Kútvölgyi-Szabó Áron, Molnár Zsolt, Nagy Imre, Pintér Gábor, Puklus Péter, Schweger Zsófia, Szentesi Csaba, Utcai Dávid, Zuzana Zurbolová.

A 2009-ben megalapított Esterházy Művészeti Díj célja a fiatal, tehetséges magyar művészek felkarolása és a nemzetközi párbeszéd támogatása. Az egyenként 5000 euróval jutalmazott díjat kétévente, minimum kettő és maximum három 45 év alatti magyar festőművésznek ítéli oda a független szakmai zsűri.

A tájékoztató szerint a korábbi győztesek – Horváth Dániel, Siegmund Ákos, a Borsos Lőrinc Brand, Király András, Szabó Ábel, Karácsonyi László Attila, Csató József, Kaliczka Patrícia, Kovács Olívia, Makai Mira Dalma, Kaszás Tamás és Tibor Zsolt – alkotói munkásságát az alapítvány folyamatosan figyelemmel kíséri.

Arról, hogy idén kik kapják meg a díjat, december 10-én születik döntés, az eredményt egy ünnepélyes díjátadón hirdetik ki december 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!