Kultúra

2014.06.12. 06:38

Kisdiákok nyári tárlata

Veszprém - Idén a Eötvös Károly Megyei Könyvtár kiállítótere adott otthont annak a tárlatnak, amely a veszprémi Hriszto Botev Általános Iskola - és annak tagintézménye a felsőőrsi Malomvölgyi Általános Iskola -, többségében alsó tagozatos diákjainak közös alkotásaiból nyílt meg.

Jákói Bernadett

A megnyitón Róka József a Botev Iskola igazgatója köszöntötte az ifjú művészeket, Erhardt Enikő gitárjátéka és a tagintézmény Iskola furulyásai tették hangulatossá a megnyító programot. Mosonyi Emese szakkörvezető, pedagógus 2006 óta foglalkozik azzal a kisdiákokból álló képzőművészeti alkotócsoporttal, amelynek ifjú, tehetséges tagjai lelkes alkotómunkával, ötletekkel teremtik meg a változatos témákra adott önkifejezés lehetőségét.

Idén az Eötvös Károly Megyei Könyvtár aulájában gyönyörködhetünk az ifjú képzőművész palánták alkotásaiban (Fotó: Jákói Bernadett)

Elsősorban grafikai, játékos festészeti technikák műfajában, amiben a  gyerekek önálló, kreatív megvalósításokkal érik el mindazokat a látványos eredményeket, amelyek egy sajátos vízió formájában fejeznek ki az őket körülvevő világ számára.  Bizonyítják mindezeket a tárlaton bemutatott munkák is. Az ember, az állatok és a betűgrafika a leggyakrabban, sajátosan feldolgozott témakör, ez mellett a természeti formák,színek, geometrikus alakzatok is rendszeresen beépülnek az alkotómunkába.

Korunk jeles képzőművészeinek kiválasztott művei is segítségül szolgálnak a gyerekek szabad alkotói fantáziájának fejlesztésében. Az iskolai tanév során szakköri munka keretében tevékenykedő ifjú képzőművészek munkáiból megnyílt kiállítás július 7.-ig tekinthető meg a Könyvtár nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!