Kultúra

2010.04.13. 11:52

Kitüntetések, könyvbemutató

Veszprém - Szakmai napot tartott a Magyar Könyvtárosok Egyesülete megyei szervezete, a rendezvényen a megyei könyvtár két magas állami kitüntetést kapott volt vezetőjét, dr. Praznovszky Mihályt és Varga Bélát is köszöntötték.

Gaál Julianna

Dr. Praznovszky Mihály, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét, Varga Béla pedig a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetését vehette át dr. Hiller István oktatási és kulturális minisztertől március 15-én. A 80 éves Varga Bélának ezen kívül Pro Meritis-érmet adományozott Veszprém polgármestere februárban.

A szakmai napon az egyesület elnöke, Sárköziné Sárovits Hajnalka beszámolt az elmúlt évben végzett munkáról, valamint ismertette az idei terveket.

Május végén a virtuális közösségekről tartanak konferenciát határon túli résztvevőkkel Balatonfüreden, az idei Vándorgyűlésnek pedig Baja ad otthont, a találkozó témája a kultúrák találkozása lesz.

A szakmai napon mutatták be dr. Gerő Gyula Magyar könyvtártörténeti kronológia című könyvét, mely 996-tól, az első írásos emlékek megjelenésétől kezdve napjainkig dolgozza fel a könyvtártörténet eseményeit. A háromkötetes mű több mint harminc év munkája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!