LAciék

2017.11.07. 20:07

Klippremier! Megjelent a Laciék együttes újabb klipje!

Az alkotás online már fogyasztható! Megkérdeztük az alkotókat a videóval kapcsolatban.

Horváth Virág

Az előző Méz című dalhoz készített videokliphez képest ez egy más stílust, és koncepciót képvisel. Aki hallgatta már az együttes első EP-jét, annak bizonyára megakadt a szeme/füle a Mindegy című dalon. Végre kaptunk hozzá vizuális sokkot is!

Korábban már beszélgettünk Baky Dániellel, az együttes bakonybéli tagjával az együttes márciusban kiadott felvételéről.

Dani akkor elmesélte nekünk, hogy kifejezetten pozitív volt a lemez fogadtatása. „Többen is odajöttek hozzám, hogy leseggeltek a szövegektől, hogy ez akár róluk is szólhatna. (Itt megjegyezném, hogy többségében a szövegek Keserű Zsolt tollából születtek.) Aztán voltak kritikusabb hangok is, ezekből igyekszünk tanulni. Folytatás pedig mindenképp következik, készülünk az új dalok rögzítésére.”

De még az új album előtt, új videóklippel jelentkeztek a srácok.

John Tibor, az együttes tagja mesélt nekünk a klip elkészültéről: Az egyik koncertünkön felvett anyagot kezdtük el bővítgetni, ami aztán olyan jól sikerült, hogy egy egész klip kerekedett belőle. Amikor látszott, hogy komolyra fordul az ügy, akkor kerestük meg az előző klipünket is jegyző Ferencz Zsófit és kértük a segítségét, hogy a szertelen kameramozgásainkat egy koncepció mentén kicsit összerendezgesse.

A zenekar produkciójának népszerűsítése lenne a cél, és a profil vizuális konstrukciójának kísérlete vezérelt a klip létrehozásában. Ez egy induló státuszban lévő zenekar, tehát az üzenet a karakterek bemutatására összpontosít, a forma pedig a megszólalás stílusára – mondta el Keserű Zsolt az együttes alapítója.

A srácok őszintén nyitottak a véleményekre, és várják a közönség visszajelzését, benyomásait a klipről. A jövőben egyre jobban szeretnék csinálni, és nagyobb létszámú közönséghez szeretnének eljutni.

Most készítjük a második zenei anyagunkat, ennek a munkálatai tölti ki az időnket. Tavasztól viszont újra koncertezünk, és reméljük nemcsak Budapesten, hanem Veszprémbe is el tudunk jutni hamarosan – tudtuk meg Keserű Zsolttól.

A Mindegy című dal az album közel legerősebb dala. A dalszöveg előhozza az összes rossz emlékünket, és megzabálja a lelkünket, a dallamot pedig egyhamar nem fogjuk tudni kiverni a fejünkből. Jó hallani olyan dalokat, amik majdnem minden általános hangulathoz passzolnak: lelkesítő is, de szomorú is, erőt ad, és sok fájdalmat. Szóval sírni, örülni, mérgesnek lenni egyaránt ér, ha pedig ezek az érzések egyszerre törnek fel belőlünk, ne féljünk kiadni magunkból!

Hangerőt maximumra, íme a dal:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában