Kultúra

2012.09.06. 17:49

Koki - kísérletezőknek

Veszprém - Minden korszaknak megvoltak az alapkönyvei, amelyek az alkotások értelmezésére tanítottak az adott környezetben. Ilyen volt például A látás iskolája. Most új oktatófüzetet adott ki a Fiatal Képzőművészek Stúdiója a közelmúltban indult múzeumpedagógiai programja keretében.

Bartuc Gabriella

A szerzők magyarázata szerint a Kortárs kísérletezések (Koki) programsorozat egészéhez illeszkedve a füzet célja, hogy közelebb hozza a gyerekekhez és fiatalokhoz a kortárs képzőművészet gyakran érthetetlennek vagy távolinak tűnő világát. A múzeumpedagógusok és fiatal képzőművészek együttműködésének eredményeként, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával létrejött egyéves múzeumpedagógiai program és oktatófüzet a nyitottságon, kísérletezésen és a gyerekek kreativitásán alapul.

E programsorozat ideje alatt a Stúdió Galériában rendezett különböző kiállításokhoz kapcsolódóan egy-egy tematikával, technikával vagy művészeti alkotómódszerrel ismerkedhettek meg a fiatalok. A nemrégiben megjelent füzet az idei esztednő során is érintett témákat és művészeti technikákat foglalja össze. Ezeket olyan játékos feladatok egészítik ki, melyek otthon akár egyedül vagy a családdal is elvégezhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!