Kultúra

2011.09.30. 12:09

Kormánybiztossá nevezték ki Baán Lászlót

Az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes koncepciójáért felelős kormánybiztossá nevezte ki Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum főigazgatóját október 1-től a miniszterelnök.

MTI

Az erről szóló határozat a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg. 
A 1326/2011. számú kormányhatározat szerint Baán László kormánybiztosi megbízatása - múzeumi főigazgatói teendőinek meghagyása mellett - 2013. szeptember 30-ig szól.
   
A határozat szerint a kormánybiztos feladata lesz "a budapesti Ötvenhatosok terén kialakítandó új, nemzeti közgyűjteményi
épületegyüttes koncepciójának kidolgozása, megvalósításának és építészeti tervpályázatának előkészítése, kiemelt figyelemmel a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményeinek újraegyesítésére".
   
A kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja, feladata ellátásáért a miniszterelnöknek felelős, Baán László kormánybiztosi tevékenységét díjazás nélkül látja el - olvasható a kormányhatározatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!