Kultúra

2011.06.19. 19:06

Kőrösi Csaba Petőfi-díjas

Veszprém - Kitűnő évad volt, értékelték az elmúlt esztendőt a Veszprémi Petőfi Színház vezetői a szombati évadzáró társulati ülésen, ahol a Petőfi-díjas Kőrösi Csaba színművészt és a Latinovits-díjas Kellerné Egresi Zsuzsanna értékesítési vezetőt is köszöntötték. (Frissítve)

Balla Emőke

A minőség és az együttműködés a következő évad kulcsszavai: együttműködés a nézőkkel, családokkal és a színházakkal, mondta Oberfrank Pál, a  színház igazgatója. Jubileumi évadot kezdenek, hiszen 2011-ben ötven éves a színház önálló társulata, az ünnepre gazdag program kínálattal, rendezvényekkel, kiállításokkal, vetítésekkel, koncertekkel készülnek. A nehéz gazdasági helyzetben is minőségi produkciók, színvonalas előadások létrehozására kell törekedni. A család évében bővítik a gyermekeknek, családoknak kínált lehetőségeket, vasárnapi matinét indítanak. Szólt arról is, esedékes a színház felújítása, jó volna azt jövő év májusában elkezdeni. Eperjes Károly művészeti tanácsadó gratulált Oberfrank Pál első önálló évadához, mely kitűnő volt, szakmailag a legjobb előadás a Pacsirta (Jeanne D'Arc) és a Szentivánéji álom. Az Anna Karenina sikerét jelzi, hogy a produkciót talán Péterváron is előadnák majd - erről még tárgyalnak a színház vezetői. Bejelentette, keresi azt a kiváló magyar írót, aki drámát írna a kolontári, devecseri katasztrófáról és azt bemutathatná a társulat, egyébként Gorkij Éjjeli menedékhely című drámájának színpadra állítására készül. Küzdünk tovább, csak vigyázzunk, hogy szét ne szedjük egymást a küzdelemben! - mondta. Horváth Lászlóné, a színház gazdasági csoportvezetője bízik benne, hogy sikerül túljutni a gazdasági nehézségeken. Kellerné Egresi Zsuzsanna értékesítési vezető elmondta: nőtt a bérletesek- és jegyvásárlók száma.

 


A társulati ülésen Galambos Szilvia, a megyei önkormányzat humán erőforrás bizottság elnöke köszönetet mondott a társulatnak a színvonalas előadásokért és azért, hogy a produkciókat a megye több településen is bemutatták. Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere kiemelte: a Petőfi Színház nagyon sokat tett a lélek táplálásáért. Biztosította a társulatot, hogy a színház élni és működni fog jövőben is. Önökkel vagyunk, önökkel leszünk, hangsúlyozta.
Köszöntötték a színházban öt, tíz, tizenöt, húsz, huszonöt és harminc éve dolgozókat, majd elbúcsúztatták a nyugdíjba készülőket (akik szakmai tapasztalatára a későbbiekben is számítanak): Mazurek Klára fodrászt, Karasz István műszaki vezetőt, Öcsi Béla főmérnököt és Petrik Zoltánt,a karbantartók vezetőjét.
A nézők szavazatai alapján Kőrösi Csaba színművész nyerte a Petőfi-díjat - immár negyedik alkalommal -, a társulat tagjai pedig Kellerné Egresi Zsuzsanna értékesítési vezető munkáját értékelték a Latinovits-díjjal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!