Kultúra

2012.11.12. 07:58

Korzenszky Richárd kiállítása

Badacsonytördemic - Zsúfolásig megtelt a badacsonytördemici faluház nagyterme dr. Korzenszky Richárd OSB tihanyi apátsági perjel Fény és víz című balatoni fotóiból álló kiállításának megnyitóján.

Szijártó János

Évtizedek  alatt megörökített,  több ezer képből kiválogatott  pillanatfelvételeket  láthattak az érdeklődők. Többségük a tihanyi apátság sarokszobájának ablakából készült, ahonnan csak keveseknek adatik meg látnia tájat.  A tárlatot megnyitó Katona Miklós operatőr, fotográfus művész hangsúlyozta,  ritka az,  hogy kedvtelésből fotografáló amatőr, ilyen magas színvonalú alkotásokat hozzon létre.  Richárd atya számára kínálta magát a hely, a táj, a Balaton. A fények varázslatos érzékeltetése, a víztükör bámulatos játéka és a fejlett fotótechnika használata segítette az itt látható művek létrehozásában. Mint mondta,  Richárd atyának ott kellett lenni, meglátnia,  és a másodperc töredéke alatt megörökíteni  a vissza nem térő pillanatokat.



- Ezért is nevezzük a képzőművészet eme ágát a pillanat művészetének - tette hozzá.   Az est további részében Richárd atya beavatta a jelenlévőket, hogyan és mikor kezdett el fotózni, mit jelent számára ez az elfoglaltságai miatt csak kevés időben űzött hobbi. A képek szavak, amelyeket, ha jól rakunk egymás mellé, mondatokká alakulnak át, így adva jelentést az ember és természet örökös kapcsolatának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!