Örömnap

2018.04.16. 17:12

Liszi Melinda nyerte a Versünnep Fesztivál fődíját

Az elődöntőkről összesen 15 produkció jutott el a végső megmérettetésig és szállt versenybe az értékes díjakért, elismerésekért.

Békéscsaba, 2017. szeptember 6. Liszi Melinda Kispál Jula szerepében Tamási Áron Õsvigasztalás címû drámájának próbáján a Békéscsabai Jókai Színház Sík Ferenc Kamaraszínházában 2017. szeptember 6-án. A darabot szeptember 8-án mutatják be Béres László rendezésében. MTI Fotó: Rosta Tibor

Fotó: Rosta Tibor

Liszi Melinda nyerte a Versünnep Fesztivál fődíját, amelyet a Nemzeti Színházban hirdettek ki vasárnap – közölték a szervezők hétfőn.

A nyertes Párkányi Raab Péter szobrászművész Versünnep kisplasztikája mellett az Esztrád Színház által felajánlott 300 ezer forintos pénzjutalmat is elvitte, valamint szintén Liszi Melinda kapta a Nemzeti Színház díját, amely egy felkérés volt a teátrum idei évadának egy produkciójában való részvételre.

A szervezők közlése szerint az elődöntőkről összesen 15 produkció jutott el a végső megmérettetésig és szállt versenybe az értékes díjakért, elismerésekért.

A fődíjon kívül díjazták még az egyetemi hallgató kategória legjobbját, valamint díjat adott át a Budapesti Operettszínház, az Esztrád Színház, a Magyar Művészeti Akadémia, az Anyanyelvápolók Szövetsége, a Bánffy György Kulturális Szalon, a Magyar Fesztiválszövetség, az RS9 Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, az Orpheusz Kiadó, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet is, valamint egy közönségdíjast is hirdettek.

Az eseményen a Nemzeti Színház és a Szeleczky Zita Alapítvány idén először adta át a Szeleczky Zita-emlékgyűrűt, amelyet évről évre azon művésznek ítélnek oda, aki a magyar költészet kiemelkedő tolmácsolásával, a versmondás népszerűsítésével elősegíti a magyar szó, a magyar vers ügyét. A díjat a Versünnep Fesztivál zsűrijében is helyet foglaló Rubold Ödön Jászai Mari-díjas színművész kapta.

A versenyprogram után színpadra lépett még a legutóbbi Versünnep seregszemle, az iskolás korosztály számos helyi versenyeinek győztesének fődíjasa Mayer Jázmin, valamint „szenior” versmondóként Szűcs János is.

Őket AG Weinberger blues-zenész, a zsűri tagjának rövid, az esemény kedvéért rendhagyóan magyar nyelvű koncertje követte.

Borítókép: Liszi Melinda Kispál Jula szerepében Tamási Áron Ősvigasztalás című drámájának próbáján a Békéscsabai Jókai Színház Sík Ferenc Kamaraszínházában 2017. szeptember 6-án.

MTI Fotó: Rosta Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában