Kultúra

2017.06.07. 08:00

Mádl Ferenc emlékére – Közéleti beszélgetéssorozat Bándon

Céljuk, hogy részt vegyenek a település köznapi életében azért, hogy ne egy belterjes kis falu legyen, hanem nyisson a külvilág felé is. Másrészt a külvilág vegye észre végre, hogy itt van egy gyöngyszem – mondta Molnár Sándor.

Molnár Sándor

Az időjárás a közösségi házba kényszerítette az első Bándi Esték résztvevőit, pedig a szervezők a fórumot Mádl Ferenc szobra mellett tervezték megtartani.

– Buvári Tamásnak volt itt tavaly egy könyvbemutatója és annyira megihletett a falunak az összefogása, a szépsége, az egész miliő, hogy akkor elterveztük Poller Imrével, hogy havi, vagy kéthavi rendszerességgel csinálunk Bándi Esték címmel egy programsorozatot, aminek az alcíme „Mádl Ferenc emlékére” – meséli Molnár Sándor, az Utas és Holdvilág Antikvárium tulajdonosa, az egyik ötletgazdája a közéleti beszélgetéssorozatnak.

A szervezőknek az volt a célja, hogy Bándot támogassák, segítsék és részt vegyenek a köznapi életében azért, hogy ne egy belterjes kis falu legyen, hanem nyisson a külvilág felé is. Másrészt a külvilág vegye észre végre, hogy itt van egy gyöngyszem – fogalmaz az ötletgazda.

Steigervald Zsolt polgármester, Ovádi Péter, Lencsés Tamara és Molnár Sándor a Bándi Esték első beszélgetésén. A háttérben Ács István gitárművész látható.

A Bándi Estékre érdekes embereket: tudósokat, művészeket és politikusokat szeretnének meghívni. Lehetőség szerint olyan politikusokat, akik nem az árokásásnak dolgoznak, hanem kicsit igyekeznek betemetni az árkokat.

Első alkalommal Ovádi Péter a FIDESZ-KDNP Veszprémi képviselőcsoportjának vezetője és Lencsés Tamara a Magyar Turizmus Zrt. Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója voltak az est vendégei. A mintegy kétórás beszélgetés során a település turisztikai fejlesztésének lehetőségeit vitatták meg a résztvevők, aktívan bevonva a helyieket is a diskurzusba.

A Bándi Esték első rendezvényén közreműködött Ács István gitárművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!