Balassi Intézet

2019.05.16. 19:19

Magyar formatervezők mutatkoznak be a romániai dizájnhéten

A Bauhaus megalapításának századik évfordulójához kapcsolódva A magyarok és a Bauhaus színházi forradalma című kiállítás az Odeon Színházban lesz látható.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A magyar részvétellel, hetedik alkalommal megszervezett Romanian Design Week a román formatervezői szakma legjelentősebb, évente megszervezett eseményének számít – közölte csütörtökön a Balassi Intézet bukaresti központja.

A május 18. és 26. között zajló rendezvényen a magyar formatervezés újabb kiemelkedő alkotásait láthatja a román közönség.

A Balassi Intézet folytatja a korábbi évek sikeres együttműködését a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel, az idén két tanszék kiállítása lesz jelen Bukarestben: az intézet székhelyén a MOME divat- és textil-, valamint ülőkekiállítását láthatják az érdeklődők.

A MOME divat- és textilkiállítása betekintést nyújt a szövöttanyag-tervező, a nyomottanyag- és mintatervező, valamint a kötöttanyag- és formatervező specializációk munkájába. A MOME ülőkekiállításán egyedi bútordarabok, köztük személyre szabott pihenőbútorok, könnyen hordozható, szétszedhető ülőkék és újraértelmezett székek láthatók.

A Bauhaus megalapításának századik évfordulójához kapcsolódva A magyarok és a Bauhaus színházi forradalma című kiállítás az Odeon Színházban lesz látható.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Kulturális Diplomáciai Főosztálya által készített vándorkiállítás első állomása lesz Bukarest, ahol a Weininger Andor Gömbszínház-terve alapján elkészített makettet mutatják be.

A Balassi Intézet udvarán lesz megtekinthető a Csernátoni Design Tábor kültéri kiállítása. A Sepsiszentgyörgyi Dizájn Hét szervezői és a budapesti MOME együttműködésében megvalósuló alkotótábor olyan fiataloknak szól, akik formatervezői szakon tanulnak különböző magyarországi és romániai egyetemeken. A tárlat az utóbbi két év alkotótáborainak munkáiból nyújt válogatást.

A kiállításokat szakmai találkozók és prezentációk egészítik ki.

Borítókép:

A formatervezői tanszék kiállítása a MOME Campus – Kreatív Innovációs és Tudásparkban Budapesten 2018. március 27-én.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!