5. évad

2017.10.27. 06:01

Mától újra Felszállott a páva

Ma kezdődik 20 óra 25 perctől a Duna televízióban a népzenei és néptánc tehetségkutató újabb évada. A Hagyomány összeköt! mottóval megrendezett műsorban idén ismét a felnőtteké a színpad.

Az adás első részében a szarvasi, a másodikban, 21 órától pedig a fővárosi területi válogatón készült filmet tekinthetik meg az érdeklődők. A válogatófilm végén kiderül, kik a továbbjutók.

A mai adás után a keszthelyi és tatabányai fordulókat november 3-án, a hajdúböszörményi és az erdélyi Mikházán forgatott adásokat pedig november 10-én este láthatják a nézők. A területi válogatókból 48 produkció kerül az élőben sugárzott elődöntőkbe, amelyek november 17-től láthatók. A középdöntőket december 15-én és 22-én, a döntőt december 29-én rendezik, ahol a 4 kategóriagyőztes mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=50&v=Yl6jqAg-hkY

Idén is 4 kategóriában állnak a zsűri elé a versenyzők: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok, valamint néptáncegyüttesek.

A zsűri elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze. Idén is szerepel a bírálók között Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa. Visszatér a zsűribe Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus is.

A műsort Novák Péter és Morvai Noémi vezeti.

Borítófotó: A 2016-os döntő. Fotó: Bartos Gyula/EMMI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!