Gyerekzár címmel jelent meg kötete

2019.04.22. 11:00

Mécs Anna, díjnyertes írónővel beszélgettek Bakonybélben

A Szent Mauríciusz Monostorban Toókos János szerzetes bevezető gondolatai után Mécs Anna írónővel Horváth Eszter költőnő beszélgetett.

Müller Anikó Hanga

Mécs Anna felolvasta egyik novelláját.

Fotó: Müller Anikó Hanga

A fiatal irodalmárnak 2017-ben jelent meg első, huszonnégy novellát tartalmazó kötete Gyerekzár címmel, mellyel tavaly elnyerte a legjobb első prózakötetes kitüntetést, a Margó-díjat.

János testvér mondott bevezetőt, balról Mécs Anna, mellette Horváth Eszter. Fotó: Müller Anikó Hanga

Mécs Anna matematika-magyar tanári mesterszakon végzett az ELTE-n, foglalkozott tudományos újságírással, melynek kapcsán fogalmazódott meg benne, nem mások gondolatainak közvetítője akar lenni, hanem érzésein keresztül átadni saját gondolatvilágát. Szó esett a történelmi családi hátteréről, útkereséséről, novelláiról, melynek mindegyikében van valami abszurd tragikum, a kortárs irodalomról, a közérthetőség és művészi érték kapcsolatáról, a valóság sokféle nézőpontjáról és igazságáról, vallásról.

Mécs Anna felolvasta egyik novelláját. Fotó: Müller Anikó Hanga

A fiatal írónő a napokban elnyerte a Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíjat, Kapcsolati hiba címmel tervezett kötetének megírására, melynek témája az emberi kapcsolatok és a technológia kölcsönhatása. A Millenárison április 25-28-ig lesz a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, kulturális fóruma, a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, melyen az uniós tagországok fiatal prózaíró tehetségeit bemutató Európai Elsőkönyvesek között Magyarországot Mécs Anna képviseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában