Kultúra

2016.11.23. 21:10

Kiállítás fogyatékkal élők munkáiból a színházban

Veszprém - A fogyatékkal élő fiatalok mindennapjait mutatja be az Éltes Mátyás Alapítvány által szervezett kiállítás a Veszprémi Petőfi Színház Latinovits termében.

Balla Emőke

A világ a mi szemünkkel című tárlaton látható fényképek a Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézményében gondozott, fogyatékkal élő fiatalok életét mutatják be - a fotókat a szintén fogyatékkal élő Lengyel Tamás készítette -, de helyet kaptak a gondozottak saját készítésű kézműves alkotásai is: apró ajándéktárgyak, szövött figurák, rongyszőnyegek.

A vendégeket Krámli Ida, az intézmény vezetője köszöntötte, szólt a gondozottak nappali ellátásáról, fejlesztéséről, a számukra való munkalehetőség biztosításáról. Bernáth Ildikó, az Éltes Mátyás Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy a többségi társadalom kevésbé ismeri a fogyatékos emberek világát, mindennapjait, nagyobb figyelemmel kell feléjük fordulni. Az elmúlt években sok szakmai fórumot szerveztek, hogy jobban elfogadjuk és megismerjük őket.

A gondozottak életét, munkáját bemutató fotók és tárgyak láthatók a színházban nyílt kiállításon  Fotó: Nagy Lajos

Némedi Lajos úgy fogalmazott, a tárgyakon az örömöt látta; a kiállítók szívesen mutatják be tevékenységüket, munkáikat. Kötelességünk, hogy minden segítséget megadjunk számukra, hangsúlyozta az alpolgármester. Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettese elmondta, az intézmény nemcsak ezt a bemutatkozást biztosítja a kihívásokkal élő fiataloknak, de az Ádámok és Évák rendez-vényére is hívja őket. A kiállítás december 15-ig látható, a színházba járó közönség jobban megismerheti a fogyatékkal élő emberek életét.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!