Nemzetközi érdeklődés

2017.09.22. 13:12

Meghívták a Magyar Zene Házát a Hay Fesztiválra

Meghívást kapott a segoviai nemzetközi Hay Fesztivál programjába a Városligetben épülő Magyar Zene Háza projektje – közölte az MTI-vel a Liget Budapest Projekt.

A Magyar Zene Háza képviseletében Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa és Fudzsimoto Szú, az épület tervezője beszélget Martha Thorne építésszel, a Pritzker Építészeti Díj ügyvezető igazgatójával a spanyolországi Nemzetközi Egyetem segoviai campusán. A kultúra és a természet találkozása címmel rendezett kerekasztal-beszélgetésen a Magyar Zene Háza mellett szó lesz kultúráról, fejlesztésekről, a városok jövőjéről és a jövő városairól.

A beszélgetés ajánlója emlékeztet arra, hogy a világ egyik első közparkja Budapesten jött létre. A Városliget és az ott található kulturális intézmények több mint 150 éve működnek a kikapcsolódás, a szórakozás és a rekreáció „zöld oázisaként”. Az elhanyagoltság évtizedei után a Liget Budapest Projekt a megújulást tűzte ki célul, és a kulturális fejlesztés részeként Fudzsimoto Szú műalkotása, a Magyar Zene Háza is a Városligetben kap helyet – olvasható a fesztivál honlapján.

(Borítóképünkön a Magyar Zene Házának látványterve. Forrás: MTI / Liget Budapest Projekt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában