Kultúra

2010.06.21. 15:35

Megújult útvonalon a Bakonyban

Pénzesgyőr - A hagyományosan jó hangulatú falunapon adták át a Pangea egyesület által létrehozott, nemrégiben felújított geológiai és botanikai tanösvényt. A beruházást pályázati forrásból finanszírozták.

Németh F. Bernadett

A 16 és fél kilométer hosszú tanösvényt az egyesület önkéntesei hozták létre - akárcsak az oktatóközpontot és a biokertészetet is -, amely Pénzesgyőrtől a Dunántúl legmagasabban fekvő településére, Hárskútra visz el, majd tér vissza Pénzesgyőrre. (A túra fordított irányból is megtehető.) Hegyen, völgyön, szántóföldön, legelőn halad keresztül, kéttucatnyi állomást érintve, melyeken a túrázó megismerheti a környék természeti értékeit. Az útvonal fél nap alatt megtehető, de érdemes egy egészet rászánni, annyi a látnivaló. A túrához az oktatóházban vezetőfüzetet adnak.

A Pangea tanösvényének avatója egyike volt a pénzesgyőri falunapi programoknak. Falunapot évtizedek óta rendeznek a helyiek, a környékbeli településeket is vendégül látva, igen jó hangulatban. Az idei falunapon is egész nap szólt a zene, a művelődési házban egymást követték a kulturális csoportok fellépései, a kicsik is megtalálták a maguk szórakozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!