Harmonikaszó, dalok, versek

2019.04.26. 07:00

Módri Györgyi volt a költészet napi vendég Felsőörsön

Gyerekzsivaj, szépszámú közönség és egy kedves, nyíltszívű, a gyerekek nyelvén értő színésznő. Módri Györgyit, a Veszprémi Petőfi Színház színművészét hívták meg a költészet napja alkalmából.

Szendi Péter

Módri Györgyi közvetlenségével hamar megtalálta a közös hangot a gyerekekkel.

Fotó: Szendi Péter

A színésznő az Újvidéki Színművészeti Főiskolán diplomázott 1991-ben, Pataki László és Soltis Lajos osztályában. Még abban az évben a jugoszláv háború miatt áttelepült a Vajdaságból Magyarországra, és azóta a Veszprémi Petőfi Színház tagja.

Módri Györgyi gyerekverseket adott elő többek között József Attilától, Lackfi Jánostól, Móra Ferenctől, Tamkó Sirató Károlytól, ám legelőször a Máté P. Gábor kollégája által írott gyerekdalt énekelte el, harmonikaszóval kísérve azt, bevonva a Malomvölgy Általános Iskola tanulóit, akik már a kezdettől remekül érezték magukat.

Módri Györgyi közvetlenségével hamar megtalálta a közös hangot a gyerekekkel.
Fotó: Szendi Péter

A színésznő természetességével, közvetlenségével hamar megtalálta a közös hangot a gyerekekkel, akik tisztában voltak azzal is, hogy a magyar költészet napján József Attila születésnapját is ünnepeljük. Módri Györgyi mindennap olvas verseket, mindez feltölti, pozitív életérzést kap a költeményektől. Legkedvesebb költői közé tartozik Babits Mihály, Dzsida Jenő, Kosztolányi Dezső, Radnóti Miklós és Szép Ernő.

A program a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában