fotókiállítás pápán

2019.06.02. 18:43

Műemlék imahelyek megyén innen és túl

Fűzy-Molnár Zoltán fotográfus Veszprém megye és távolabbi települések impozáns imahelyeiről készült felvételeiből nyílt tárlat a városi könyvtárban Pápán.

Laskovics Márió

Fűzy-Molnár Zoltán fotográfus pápai kiállításán főként helyi és megyei vonatkozású templomfotókat láthatunk Fotó: Laskovics Márió/Napló

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Műemlékek Veszprém megyén innen és túl címmel fotókiállítás látható Fűzy-Molnár Zoltán fotográfus képeiből múlt csütörtöktől a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

Fűzy-Molnár Zoltán fotográfus pápai kiállításán főként helyi és megyei vonatkozású templomfotókat láthatunk Fotó: Laskovics Márió/Napló

A jogi végzettségű, jelenleg Dorogon élő Fűzy-Molnár Zoltán elmondta, régóta vonzotta a művészet. Rajzolt, kézműves gyerekfoglalkozásokat tartott, többek között a pápai könyvtárban is. Cirka tíz éve fotóz, kezdetben mobiltelefonnal, majd azóta hobbi jellegű fényképezőgéppel. Elsősorban az épületeket, azon belül is a templomokat fényképezi, de az adott település keresztmetszeteként a múzeumok, temetők, lakóházak szintén érdeklik.

– Egy régi templomba belépni felemelő érzés, ugyanakkor a modernekről ezt kevésbé mondhatom el, azok nem fognak meg. Érdekes az adott aranyozásból vagy sima fehér falfelületből úgy kihozni a maximumot, hogy jól mutasson a kép – fűzte hozzá.

Mint mondta, küldetésnek érzi a fotózást, autodidakta módon képzi magát. Megőrzi mind a jól, mind a rosszul sikerült felvételeit, és otthon átnézi, hogy min kéne még javítania.

A június 20-ig megtekinthető tárlat anyagában láthatunk korábbi, valamint többségében új, Veszprém megye nagyobb településeinek impozáns imahelyeit bemutató képeket Fűzy-Molnár Zoltán az országos műemlékek bemutatási célzatával készített felvételeiből. A fotós az utóbbi öt évben járt Kunszentmártonban, Kiskunfélegyházán, a Nyírségben, s azóta ahol csak megfordul tárlatai kapcsán, lencsevégre kapja a szebb templomokat kívül-belül.

Pápán felkereste a Szent István vértanú-, a bencés Nagyboldogasszony-, a ferences Kisboldogasszony-, a református új és az evangélikus templomot, valamint az Esterházy-kastélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában