Kultúra

2015.10.12. 12:44

Pannonfíling: műfaji sokszínűség a filmes találkozón

Veszprém - Testvérkapcsolatokat feldolgozó rövidfilm nyerte a tizenegyedik Pannonfíling Mozgóképes Találkozót.

Marton Attila

A filmes összejövetelen először előzsűrizték a filmeket, a versenyprogramba huszonkét film került be, köztük animációs film, kisjátékfilm, dokumentumfilm és filmetüd. A szervezők új különdíjat alapítottak PannonSzmájli néven, amelyet a zsűri által legviccesebbnek tartott alkotásnak ítéltek.

A szakmai zsűri - Horváth Virág újságíró, Buvári Tamás rendező, Nagy Kálmán rendező - Ugron Réka és Fekete Ludovic Amit gondolok az egészről című filmjét találta a legjobbnak. A második helyezett az Elephant Studio A toll című alkotása, a harmadik pedig Engelmann Péter #Help című kisfilmje lett. Karácsony Péter Sült kacsa című filmje különdíjat kapott a zsűritől, a közönségnek pedig az alkotó Fekete kecske című filmjét ítélte a legjobbnak a mezőnyben. A legviccesebb filmnek járó PannonSzmájli díjat Király Róbert kapta A verseny című rövidfilmjéért.

A vetítés mellett workshop is szerepelt a programban, Buvári Tamás a készülő Szeretföld című játékfilmjéről beszélt, valamint tanácsokkal látta el az ország különböző részeiből érkezett amatőr és profi filmeseket. A hagyományok szerint a közönség a filmnézés mellett a filmek alkotóival és a zsűrivel is beszélgethetett a látottakról, több rövidfilmről is izgalmas eszmecsere alakult ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!