Kultúra

2011.01.19. 19:34

Műhely a Vár utcában

Veszprém - Teadélutánra hívja olvasóit csütörtökön, január 20-án 17 órára a Dubniczay-palotába a Vár Ucca Műhely irodalmi folyóirat.

Bartuc Gabriella

Fenyvesi Ottó főszerkesztő bemutatja új kollázskötetét és a folyóirat legújabb számait.

Tizenegyedik évfolyamába lépett Veszprém irodalmi-művészeti folyóirata, a Vár Ucca Műhely, amely küllemében is megújult. A lapnak tavaly három (28., 29. és 30.) száma jelent meg, amelyek bemutatóját a közelmúltban tartották a veszprémi Dubniczay palotában. 

A folyóirat 28. száma szerzői között találjuk Géczi Jánost, akinek kínai útinaplójából olvashatunk részletet, Zalán Tibor is naplójegyzeteket közöl, Németh István Péter olvasónaplójában Rilke, Bergmann, Herta Müller, Veress Miklós, Tüskés Tibor és Rubin Szilárd műveit elemzi.

Fiatal megyei alkotók (Sinka Péter Bálint, Horváth Tamás, B. Kiss Mátyás, Sárfi N. Adrienn, Kotroczó Máté, Kálóczy Mihály, Szeifer Natália) műveit közli a Vár Ucca Műhely 29. száma, amelyet a négy évvel ezelőtt elhunyt veszprémi punkfestő Szilágyi László hagyatékából származó rajzok tesznek igazán különlegessé.

A harmincadik, jubileumi kiadványban Slavoj Zizek és Zarko Paic tanulmányai mellett Patti Smith, Ales Steger és Durs Grünbein költeményei is olvashatók. A folyóirat számról-számra izmosodó kritikai rovatában többek között Novics János, Brassai Zoltán, Kilián László, Papp Sándor és Förköli Gábor recenzió olvashatók.

A Vár Ucca Műhelyt 2000-ben alapította a Művészetek Háza, tizenegy év alatt 30 lapszámot sikerült megjelentetnie a szerkesztőségnek a városi önkormányzat és mások támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!