elismerés

2018.01.11. 15:36

Mundruczó Kornél egész életművét levetítik egy francia fesztiválon

A rendező díszvendégként vesz részt a 30. Premiers Plans fesztiválon, ahol új magyar tehetségek is feltűnnek.

Pedro Almodóvar és Agnes Varda mellett Mundruczó Kornél eddigi életművének szenteli Fókusz elnevezésű retrospektív programját a franciaországi 30. Premiers Plans filmfesztivál – közölte a Filmalap az MTI-vel csütörtökön.

A január 12. és 21. között a franciaországi Angers-ban 30. születésnapját ünneplő nagy presztízsű Premiers Plans filmfesztivál Mundruczó Kornél hat filmjét tűzi műsorra, köztük a Locarnóban 2002-ben díjazott Szép napokat, a Deltát és a cannes-i díjas Fehér Istent is.

A világszerte elismert magyar rendező eddigi életműve egyben először lesz látható Franciaországban. Mundruczó Kornél díszvendégként vesz részt a mustrán, amelynek fő célkitűzése az európai mozi új tehetségeinek felfedezése.

A pénteken kezdődő fesztiválon három magyar pályakezdő filmes, Kölcsey Levente Zabigyerek, Szentpéteri Áron Láthatatlanul és Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget című alkotásai versenyeznek.

Kölcsey Levente Zabigyerek című diplomafilmje a rövidfilmek között indul. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2016-ban végzett pályakezdő jelenleg Közöny címmel készülő első mozifilmjén dolgozik a Filmalap Inkubátor Programjában.

Szentpéteri Áron rendezése, a cannes-i filmfesztiválon debütált Láthatatlanul a vizsgafilmek között, Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget című munkája az animációs filmek versenyében indul, utóbbi világpremierje a Berlinalén volt tavaly februárban – olvasható a közleményben.

Borítókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!