Kultúra

2011.11.23. 19:46

Művészpalánták képei

Veszprém - A zirci végzős művész diákok alkotásaiból nyílt kiállítás a megyeházán, ahol elismeréseket adtak át.

Mátételki András

A jelenlévőket a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója, Balázsné Györek Zsuzsanna köszöntötte. Emlékeztetett arra, hogy tavaly a lesencetomaji szociális intézmény használaton kívüli épületére festettek képeket a tanulók, illetve idén két nagyméretű festményt készítettek. A Bem Józsefet ábrázoló alkotás a lengyelországi Tarnowba, a másik a megyeházára került. A Veszprém és Zirc jellegzetes épületeit, tereit bemutató festmények, rajzok nem csak ábrázolnak, mondta az igazgató, hanem az alkotók lelkesedésétől élővé váltak. Nagy ajándék tanítványainknak, hogy a lelkükben élő dolgokat megmutathatják képeiken tanáraik segítségével.

B. Hegedűs Piros művésztanár elmesélte, hogy annak idején a zirci apátságról készültek volna alkotások, de akkor úgy döntöttek, hogy Veszprém jellegzetes épületeit örökítik meg. Elhangzott, hogy a december 9-ig látható kiállítás képeit meg lehet vásárolni: a bevétel az iskolát és a diákok tanulmányait segíti.

Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke arról szólt, hogy a korábbi kiállításokon is remek képeket láthattak a megyeházán megfordulók. Reményét fejezte ki, hogy a fiatal alkotók idővel a megye és az ország hírnevét viszik tovább képeikkel. Az alelnök elismerésben részesítette Kostyik Dominikát, Somogyi Laurát és Molnár Zoltánt, valamint két tanárt, Szeifert Györgyöt és Földesi Barnabást. Többen emléklapot, illetve díszoklevelet vettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!