Kultúra

2017.01.20. 20:55

Puskás Peti zenéről, színházról, tehetségkutatásról, kikapcsolódásról, Pápáról

Pápa - Saját bevallása szerint a színpad jelenti számára az igazi terepet és szerelmet, azonban sokszor nem is előadónak, hanem feltalálónak tartja magát, mivel folyamatosan tele van tervekkel. Puskás Peti énekessel beszélgettünk.

Polgár Szilárd

Három telt házas, nagy sikerű koncertet adott 2017 januárjának elején Pápa Város Fúvószenekara a Jókai Mór Művelődési és Szabad-időközpont színháztermében. Az újévi fúvósshow sztárvendége ezúttal a fiatal énekes-színész Puskás Peti volt, aki Máté Péter legendás dalait, valamint a Hungária örökzöld slágereit énekelte a fúvószenekar közreműködésével. A népszerű előadóművész pápai fellépése előtt hosszabb interjút adott lapunknak.

- Ilyen nagy létszámú fúvószenekarral még sohasem léptem fel. Mesélték nekem, hogy volt olyan koncertjük, amikor százan is a színpadon voltak - nyilatkozta a Naplónak Puskás Peti. - Izgatott voltam, milyen lehet az, ha egy zenekarban nincsenek vonósok. Nos, nem hiányoztak, hiszen a fúvószenében is ugyanúgy megvan az erő és a finomság. Nagyon jó hallani, hallgatni őket. Rendkívül élveztem a pápai fúvószenekarral való közös munkát, bízom benne, hogy ők is elégedettek voltak velem.

- Máté Péter- és Hungária-dalokat is énekeltél Pápán. Ezek az előadók személyes kedvenceid?

- A Hungária zenéje hozzátartozik a karrieremhez. A Megasztárban Hungária-dallal tűntem fel, és az első filmszerepem a Made in Hungária volt. Máté Péter szerzeményei, például az Elmegyek, a Most élsz, a Zene nélkül mit érek én? pedig passzolnak hozzám, hiszen nekem is magas, lírikus hangom van. Ezek egyébként iszonyatosan jó számok, értékes szövegekkel, kiváló dallammenetekkel. Ezúton is szeretném elismerésemet kifejezni Horváth Adrián karnagynak, mert nagyon jól és szépen vannak hangszerelve a dalok. Egyáltalán nem lehet érezni, hogy ezek a nagy ívű szerzemények már több évtizeddel ezelőtt születtek.

Puskás Peti Pápa Város Fúvószenekarának újévi fúvósshow-ján a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színháztermében Fotó: Polgár Szilárd

- A The Biebers nevű zenekarodban és most a pápai koncerten is együtt énekeltek Ekanem Bálint Emotával, sőt, nyáron a játékfesztiválon is adtatok egy sikeres nagykoncertet a Fő téren.

Ekanem Bálint pápai származású, általa elég jól megismertem már a várost. Bálint sokat beszél nekünk Pápáról, egyre többet vagyunk itt. A tavalyi nyár egyik legjobb élménye volt számunkra, amikor a pápai Fő téren léptünk fel több ezer ember előtt. Velük énekeltük el a Livin' in Pápa című dalt, Bálint pedig közben lengette a színpadon Pápa város zászlóját, ami nagyon szép pillanat volt.

- Sűrű, mozgalmas év van mögötted, nem sok időd maradhatott a kikapcsolódásra. Ha jól tudom, a két pápai fellépésed között a horvát tengerparton pihentél.

- Igen, tavaly rengeteget melóztam, a The Biebers is nagyon pörgött, és a televíziós szerepléseim, valamint a színházi teendőim is sokasodtak, így nem tudtam sokat 
pihenni. Ezért 2017 elején négy-öt napot nyaraltam, vagy inkább teleltem a horvát tengerparton. Az volt az egészben a legjobb, hogy szinte senki sem volt a parton. Csend mindenütt. Pihentünk egész nap, és filmsorozatokat néztünk.

- Sokan elsősorban énekesként és színészként ismernek, pedig emellett számos projekttel foglalkozol még. Milyen terveid vannak ezen a területen 2017-ben?

- Igazán nem előadónak, hanem feltalálónak tartom magam - jegyezte meg nevetve a közvetlen fiatalember.

- Tele vagyok tervekkel, minden hónapban eszembe jut valami. Most éppen a szigetelésen gondolkodtam. De a viccet félretéve, alapvetően a színpad az igazi szerelmem és terepem. Februárban lesz egy színházi bemutatóm Budapesten, erről babonából nem beszélnék többet. Aztán van egy háromtagú zenekar, akiket megpróbálok befuttatni, menedzselni. Emellett saját fénytechnikánk van, amit szeretnénk továbbfejleszteni. Öcsémmel közösen pedig egy produceri cégünk is van, ahol videókat, reklámfilmeket csinálunk, ezzel is jó lenne többet foglalkozni.

- A legutóbbi X-faktor zsűrijének tagja voltál. Ebben az évben is folytatódik a zenei tehetségkutató, vállalnál egy újabb évadot?

- Természetesen vállalnék. Óriási kaland és elképesztő munka volt. Egyáltalán nem bántam meg, hogy elfogadtam. Nagyon jó érzés látni a versenyzőkön, hogy hétről hétre fejlődnek, miközben olyan instrukciókat használnak és sajátítanak el, amiket te adtál nekik.

- Továbbra is tartod a kapcsolatot a mentoráltjaiddal? Igénylik a segítségedet?

- Nagyon jól fogalmaztál, hiszen az elmúlt hónapokban azt szerettem volna elérni, hogy legyen rám igényük. Ugyanis én a következő években nem tudom helyettük építeni a karrierjüket. De szerettem volna azt bennük kialakítani, hogy fejlődjenek és önállóan megtegyenek egy újabb lépést. Ha fel akarnak hívni, tudják, hogy számíthatnak rám, bármikor elérhetnek.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!