Kultúra

2009.06.10. 02:29

Nagy a jelentkezési kedv - A Lovassy László Gimnázium diákjai kimagasló eredményeket érnek el

Veszprém - A Lovassy László Gimnázium a közelmúltban Budapesten átvehette a Kiváló Érettségiztető Vizsgahely címet. Ugyanezen az ünnepségen az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen második helyezést elért Kungl Ákos Ferencet, az iskola egyik diákját és felkészítő tanárait is köszöntötték.

Deák Dóra

A Kiváló Érettségiztető Vizsgahely címet tizenkilenc intézmény nyerte el az országban, köztük a veszprémi Lovassy László és Vetési Albert Gimnázium. A pályázatot az Oktatási és Kulturális Minisztérium írta ki. Olyan iskolák jelentkezhettek, amelyek az elmúlt három évben aktívan részt vettek a kétszintű, azon belül is az emelt szintű érettségi vizsga lebonyolításában. Feltétel volt továbbá, hogy minden törvényesen zajlódjon le - tudtuk meg Schultz Zoltán igazgatótól, aki szerint a cím elnyerése egyfajta biztosíték a diákok számára, hogy semmi külső körülmény ne zavarja meg őket a vizsga alatt.

A Lovassy diákjai évek óta kimagasló eredményeket érnek el a versenyeken, pályázatokon. A történelem Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen az elmúlt évben Andó Bálint első helyen végzett, idén pedig Kungl Ákos Ferenc második helyezett lett (felkészítő tanárai: Lendvai László és Havasi Tibor).

Az igazgató szerint a kimagasló eredmények egyik titka a stabilnak tekinthető iskolaszerkezet, de a diákoknak, tanároknak és a szülőknek is nagy szerepe van benne. Az intézménybe olyan diákok járnak, akiknek hosszú távon is fontos, milyen eredményeket érnek el. Kezdettől fogva motiváltak abból a szempontból is, hogy jó nevű főiskolán, egyetemen folytassák majd tanulmányaikat.

- A diákok általában minden pályázatra jelentkeznek. Van, akit az OKTV, mást egy rajzpályázat vagy történelmi vetélkedő mozgat meg. Nyitottak, érdeklődők, amire jó példa, hogy már második éve matematika szakra járó tanuló ér el kimagasló eredményt a történelem OKTV-n - mondja Schultz Zoltán, majd folytatja: - A pedagógusok az évek során már rutint szereztek a diákok versenyekre való felkészítésében. A gimnáziumban sokszínű a szakköri kínálat, intenzív tehetséggondozás folyik, emellett kevés olyan csoport van, amely húsz fő feletti. A pedagógusoknak egyre nagyobb elszántságra van szükségük, hogy pluszfeladatokkal tudjanak foglalkozni. Az igazgató szerint az Arany János tehetséggondozó program most kezd beérni, és kezdenek a diákok itt is kimagasló eredményeket elérni, mint Varga Alexandra (felkészítő tanárai: Kiss Zoltán és dr. Szalainé Tóth Tünde), aki a biológia OKTV-n ért el hetedik helyezést. Schultz Zoltán hozzátette, hogy a szülőket is elismerés illeti, hiszen gyermekeiket - amiben csak lehet - támogatják, segítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!