Kultúra

2009.02.05. 03:28

Nagy utazás a középkorban

<b>Veszprém</b> - Megkezdődött az általános, valamint középiskolás diákok jelentkezése a Középkori utazás Veszprém vármegyében 1009-1552 című nagy megyei helytörténeti vetélkedőre.

Deák Dóra

Február végéig lehet jelentkezni az 1009 és 1552 közötti korszakot átölelő Középkori utazás Veszprém vármegyében címet viselő nagy megyei történelmi vetélkedőre, melyet az Eötvös Károly Megyei Könyvtár, a Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság és a Veszprém Megyei Levéltár közösen bonyolít le. 

A versenyre négytagú csapatok jelentkezését várják a szervezők a könyvtár internetes oldalán az általános iskolák hatodik, hetedik, nyolcadik osztályából és a középiskolákból.

A fordulók feladatainak összeállítása megadott irodalom alapján történik, mely a könyvtár honlapján digitális formában elérhető. Az általános iskolások három, míg a középiskolások két fordulón vesznek részt. 

Az első forduló interneten keresztül zajlik, majd az általános iskolások itt továbbjutott csapatai áprilisban a városi könyvtárakban, kistérségi fordulón mérhetik össze tudásukat. 

A többfordulós vetélkedőt - ezek márciusban, illetve áprilisban fejeződnek be - lezáró kötetlenebb, játékosabb döntőnek a Laczkó Dezső Múzeum ad otthont május 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!