Ingyen látogathatják a színházat

2017.12.03. 10:00

Néhány nap alatt siker lett a Kor-hű program

Ingyenesen látogathatják a Veszprémi Petőfi Színház előadásait a hetvenöt év feletti nézők. A Veszprémben és környékén élő idős emberek december elsejétől élhetnek a lehetőséggel.

Leitner Vera

Az idős színházbarátok hűségét és elkötelezettségét kívánják támogatni a Kor-hű színházjegy programmal, melyhez több színház azonnal csatlakozott, tudtuk meg Kellerné Egresi Zsuzsannától, a Petőfi Színház igazgatóhelyettesétől, a Kor-hű színházjegyprogram ötletgazdájától.

– Fontosak számunkra az idős emberek, ám sokuknak anyagi, sőt, fizikai kihívást jelent eljutni egy-egy előadásra, ugyanakkor örömmel jönnek hozzánk – mondta el az igazgatóhelyettes. Az ingyenesség egy rövid regisztrációt követően, a színház jegypénztáraiban elérhető Kor-hű program kártya kitöltésével vehető igénybe és bár elsősorban a környéken élőket célozza meg, de az ország más térségeiből érkező idősek is élhetnek vele.

Kellerné Egresi Zsuzsannától megtudtuk, az idei évadban nagyjából száz fő 75 év feletti bérletesük látogatja rendszeresen a színházat. A kezdeményezésnek ugyancsak nem titkolt célja, hogy ezen színházlátogatókat elkísérve talán további családtagok is megnéznek majd néhány előadást, minőségi időt töltve együtt idős rokonaikkal. Az akcióhoz csatlakozási szándékát jelezte már a Nemzeti Színház, a kecskeméti, a békéscsabai, a győri, a szolnoki és a debreceni intézmény is, így a program november végi bejelentése óta néhány nap alatt országos sikerre tett szert. Kellerné Egresi Zsuzsanna hozzátette, a Kor-hű programmal a Veszprémben idén meghirdetett családok évéhez is kapcsolódni kívántak, ám a lehetőséget nemcsak erre az évre, hanem 2017. december 1-től immár állandó jelleggel kínálja a színház valamennyi 75 év feletti látogatója számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában