Gizella napok

2018.05.16. 15:57

Nemzetiségek kulturális műsora

A Gizella Napok zárónapján, meghívott jeles vendégelőadókkal kulturális műsorban mutatkoztak be a veszprémi Nemzetiségi Önkormányzatok, saját szervezésükben nemzetiségi dalaikkal, előadásukkal szórakoztatták a közönséget.

Jákói Bernadett

Az örmény Group Duduk Együttes autentikus örmény népi hangszereken, dudukon, zurnán zenéltek sajátos népzenét, a lengyelek előadásban Kohán Nikolett klasszikus énekkel Horváth Kornél zongora kíséretében adott koncertet. A Ptah(Madár) Színház a magyar-ukrán társulat mozgásszínházi, maszkos, bábos előadással a Roza és Alfréd című kétszemélyes darabjukat mutatták be, Domonkos Ágnes és Bondarchuk Mikola előadásában. Szintén az ukránok szervezésében a Csongrád Megyei Ukránok Kulturális Egyesülete és a Szegedi Nemzetiségi Önkormányzat valamint a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület énekkara mutatkozott be.

A devecseri Fláre Beás zenekar fergeteges prudukciója zárta a nemzetiségi fesztiválprogramot
(Fotó: Jákói Bernadett)

A Favorit Gyermek Modern Tánccsoport Sitó Léna művészeti vezetővel két táncdarabot, az Ellenséges Barátok és az Utazás c. tánckoreográfiát táncolták el helyi , veszprémi gyerekek közreműködésével. A műsor zárásaként a devecseri Fláre Beások autentikus roma népi zenével lepték meg a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában