előkészítik a következő évadot

2018.08.10. 07:00

Nincs vakáció, nyáron is dolgoznak a Veszprémi Petőfi Színházban

A Veszprémi Petőfi Színházban már készülnek a következő évadra, az évadnyitó társulati ülést augusztus 22-én tartják.

Napló-információ

Kedveli az operett műfaját a közönség. A Tihanyi Szabadtéri Játékok keretében operettnapokat rendeznek

Fotó: Pesthy Márton / Napló

– Nyáron teljesen le kell zárnunk a mögöttünk lévő időszakot, erről beszámolót is készítünk, átgondoljuk a tapasztalatokat – összegezte Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója. Hozzátette, ezzel párhuzamosan készítik elő a következő évadot, ez sok egyeztetést igényel. Ezekben a hetekben folynak a tárgyalások az alkotó munkatársakkal, rendezőkkel, színészekkel, az új évad elő- adásainak díszlet- és jelmezgyártási feladatainak megtervezése is most zajlik.

A Petőfi Színház nyáron is játszik, fellép többek között Egerben és Balatonföldváron. – A Művészetek völgyében két darabbal három előadást mutattunk be, illetve új színházi sorozatot indítottunk Almádiban, a Magtárszínházban. Ide előzetesen három előadást terveztünk, de a nagy érdeklődésre való tekintettel egy pluszprodukciót is beiktattunk: előbemutatón nézhette meg a közönség a nagy sikert aratott Jövőre veled, ugyanitt című romantikus vígjáték folytatását.

A júniusi I. Rátonyi Róbert Operettfesztivál bizonyította, hogy nagy szükség van az operett műfajára, három előadással Tihanyban is találkozhat a közönség az első Tihanyi operettnapokon.

A következő évaddal kapcsolatban Oberfrank Pál igazgató elmondta: az évad rendje 90 százalékban elkészült, a gyakorlati kivitelezés 18 százalékos.

Kedveli az operett műfaját a közönség. A Tihanyi Szabadtéri Játékok keretében operettnapokat rendeznek
Fotó: Pesthy Márton / Napló

 

– Fontos tudni, hogy a tervezett rekonstrukció ellenére valamennyi előadást a színház épületében tartjuk meg jövőre. Hozzátette: a megvalósíthatósági tanulmány elkészült, elindult a közbeszerzési folyamat. Ezt követi az engedélyek megszerzése, majd kezdődhet az építkezés. – November végén a színházzal szemben lévő régi ének- zene iskola épületének felújítása már elkezdődhet. Optimista számítások szerint 2019 júliu­sára el is készül, így beköltözhet az értékesítés, gazdasági iroda, művészeti titkárság, marketingosztály, üzemeltetés, jelmezgyártás, raktározás.

A Veszprémi Petőfi Színházban augusztus 22-én tartják az évadnyitó társulati ülést, szeptember 15-én lesz a nyílt nap. Az első bemutató időpontja szeptember 28., a Nyitott ablak című zenés játékot Szilágyi Tibor rendezi.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában