kipróbálhatják a hangszereket

2019.05.20. 17:42

Nyílt napokat tartanak a pápai Bartók zeneiskolában

Az évek óta népszerű gitár, fuvola és zongora mellett klarinétra, szaxofonra és további rézfúvós hangszerekre várják az új diákokat a pápai zeneiskolában.

Laskovics Márió

Nyílt napokat tart a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola hétfőn és kedden a hangszerek iránt érdeklődők számára. Horváth Adrián intézményvezető tájékoztatása szerint régi hagyomány az intézményben, hogy év vége felé, a beiratkozások előtt lehetőséget biztosítanak a személyes informálódásra, a kézzelfogható tapasztalatszerzésre. A nyílt órákon a külsősök láthatják, hogyan folyik az oktatás, valamint kipróbálhatják a különböző hangszereket a zenetanárok segítségével.

– Egyes tanszakainkra csak kimaradók esetén tudunk felvenni új diákot, ez esetben várólistára kerül a jelentkező. Évek óta sláger a gitár, a fuvola és a zongora, illetve időlegesen, divathullámoknak megfelelően egy-egy hangszer közkedveltebb lesz. Mindenféleképpen bővítenénk a fafúvós fuvola sikertanszak mellett a klarinétot, illetve tudatosítanánk a gyerekekben, hogy a szaxofon is választható alternatíva. Örülnénk továbbá, ha a rézfúvós hangszerek visszanyernék régi népszerűségüket – jegyezte meg Horváth Adrián.

A nyílt napokon a komoly érdeklődők kitölthetik a beiratkozási lapot, azonban a hivatalos beiratkozás június 12-14-én, 9-12 és 13-18 óra között lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában