hangverseny

2019.06.18. 07:00

Pápán a mesterek muzsikáltak – A tanárok is szívesen csillantják meg tudásukat

Színvonalas, könnyed, nyárias zenei élményben volt részük a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola tanári hangversenyére ellátogatóknak.

Laskovics Márió

Nyárváró tanári hangversenyt tartottak a zeneiskolai alapítvány javára múlt csütörtökön a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolában. A többek között Mozartot, Vivaldit, Schubertet felvonultató koncerten Ákos Dorina, Csatlós Krisztina, Falakiné Piltman Erika, Illés Csaba, Kemenczki Gábor, Lakner Norbert, Lődi Bence, Nagy Tibor, Némethné Farkas Nóra, valamint egy tanítvány, Bódai Ákos zenélt. A műsorközlést Illés Csaba és Kemenczki Gábor vállalta.

Falakiné Piltman Erika, Nagy Tibor és Némethné Farkas Nóra Schubert Esz-dúr trió 3. tételét adta elő

Falakiné Piltman Erika, a Pápai Bartók Béla Zeneiskoláért Alapítvány elnöke, zongoratanár elmondta, évek óta az alapítvány szervezésében valósulnak meg a félév végi tanári koncertek. A alapítványt bizottság irányítja, de tulajdonképpen egyet jelent a zeneiskolával, szervesen együtt működik vele.

Lakner Norbert rézfúvó tanár Vivaldi A-dúr versenyművéből játszott Csatlós Krisztina zongorakíséretével

Az alapítvány anyagi segítséget, megoldást próbál találni azon hiányosságokra, amiket a fenntartó nem tud ellátni. Például a tizennyolc év felettieket némi összeggel támogatják, így kedvezményesebb lehet számukra a tandíj.

Kemenczki Gábor gitártanár mediterrán dallamokkal andalította el a közönséget

– Mindenki nagyon szívesen nyúl ilyenkor a hangszeréhez, hogy a tanításon felül gyakoroljon, karban tartsa tudását, hiszen rég voltunk már főiskolások. Az egyes ötletek, művek köré szerveződik meg általában a produkció. Összeállunk kamaracsoportokba vagy szóló előadások születnek, de természetesen megtartjuk az eredeti hangszerünket. Bár ezúttal meglepetésként az egyik zongoratanárunk, Csatlós Krisztina harmonikán is játszott – árulta el Falakiné Piltman Erika.

Lődi Bence ütő tanár vibrafonon varázsolta el a publikumot
Fotó: Laskovics Márió

Hozzátette, hogy múlt héten lehetett beiratkozni az intézménybe, e héten pedig nyári táborokat tartanak zenés programokkal, kirándulással. Ezekhez szintén támogatást nyújt az alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában